Lynetteholm gør klar til kystlandskab – jordanlæg åbner

Den første fase af det kystlandskab, som bliver en del af stormflodssikringen af hovedstaden på halvøen Lynetteholm, kan stå færdig i 2029.
Lynetteholm skal være med til at løse fire overordnede udfordringer for København: Klimasikring, stigende boligpriser, trængsel og håndtering af overskudsjord fra byens byggerier. Foto: By & Havn.
Lynetteholm skal være med til at løse fire overordnede udfordringer for København: Klimasikring, stigende boligpriser, trængsel og håndtering af overskudsjord fra byens byggerier. Foto: By & Havn.

Lynetteholm bliver en ny bydel i Københavns Havn, der kan være med til at stormflodssikre byen fra nord og skabe plads til ca. 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser.

I dag åbner By & Havn for jordmodtageanlægget ved Lynetteholm og er klar til at modtage jord i deponiet, som der så kan anlægges kystlandskab ovenpå.

Læs også: Lynetteholm: 3 tons tung sten afslutter fase 1

Således vil der være adgang for københavnerne fra 2029, hvor området kan inddrages til rekreative aktiviteter. På det tidspunkt vil naturen så småt være spiret op, og hen over årene vil beplantningen udvikle sig og vokse sig tættere og højere.

De øvrige faser af kystlandskabet åbner fra 2032 og frem til 2050, hvor hele landskabet forventes at stå færdigt.

Inputs fra 5.000 københavnere

Det samlede kystlandskab vil have en størrelse på omkring 60 hektar og blive tænkt sammen med den overordnede strukturplan for byudvikling på Lynetteholm.

I den forbindelse vil københavnerne også blive inddraget i en dialog om ønsker til og tanker om den kommende udvikling af Lynetteholm.

Læs også: Lynetteholms havbund sendes i høring: Skal ikke længere klappes ud ved Køge Bugt

– I efteråret gav mere end 5.000 københavnere input til udviklingen af Lynetteholm – og ønsket om grønne områder blev nævnt igen og igen. Derfor er jeg rigtig glad for, at netop natur bliver det allerførste, som københavnerne kan tage i brug, på Lynetteholm. Og så endda inden for en overskuelig årrække.

– Jeg glæder mig til at fortsætte dialogen om, hvordan Lynetteholm skal udvikles, så vi får skabt en bydel for alle, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (A).

Den første del af kystlandskabet vil have en størrelse på 5-6 hektar.

Det er By & Havn, der anlægger Lynetteholm og kystlandskabet.

Relateret indhold