Om projektet
- Projektet er forankret på KADK – Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Institut for Bygningskunst og Teknologi. Projektet ledes af Institutleder Natalie Mossin.
- Projektet har et tværfagligt sigte, da det blandt andet skal føre til udvikling af undervisningsmateriale, som kan bruges i et netværk af uddannelser på DTU, KEA, BUILD og KADK.
Forskere på Det Kongelige Danske Kunstakademi (KADK) skal skabe ny viden om, hvordan strategisk innovationsledelse i byggeriet kan understøtte den grønne omstilling, fremgår det af en pressemeddelelse.
Forskningsprojektet er støttet af Grundejernes Investeringsfond og Realdania og skal afdække, hvordan nye bæredygtige løsninger, materialer og metoder i langt højere grad end i dag kan slå igennem og danne ny praksis.
– Byggeriets aktører i Danmark har mange gode og konstruktive idéer, men det er desværre de færreste af idéerne, der fører til reel ændring af praksis på tværs af projekter. Vi håber, at vores forsknings- og undervisningsprojekt kan være medvirkende til, at fremtidens aktører i byggeriet allerede fra deres uddannelse er klædt på til at bidrage til den grønne omstilling, siger projektejer Natalie Mossin, leder af Institut for Bygningskunst og Teknologi på KADK, og føjer til:
– Byggebranchen bærer et stort ansvar og kan bidrage afgørende. Hvis vi skal leve op til ansvaret, kræver det indsigt i, hvordan vi med styrket ledelse kan komme bedre fra grønne intentioner til grønne resultater.
I projektet ansættes to forskere, som vil kortlægge og analysere en række innovationsforløb i dansk og internationalt byggeri for at blive klogere på, hvad der er afgørende faktorer i vellykket innovationsledelse i byggeriet. Forskerne fokuserer på at forstå ikke bare tekniske, men også økonomiske og organisatoriske drivere og barrierer hos eksempelvis producenter, rådgivere, entreprenører og håndværkere.
Ambitionen er også at byggeriet som samlet branche bliver klogere på, hvordan gode intentioner bliver implementeret, forankret og skaber bæredygtig udvikling.