KPC køber sig ind i væksttog fra Aarhus

Q-Construction har firedoblet omsætningen i løbet af de seneste fire år og fortsætter nu vækstrejsen med den ny medejer.
Fra venstre er det bestyrelsesformand og medejer af Q-Construction, Poul Bærentsen, og administrerende direktør, medejer og stifter af Q-Construction, Morten Rankenberg. Pressefoto.
Fra venstre er det bestyrelsesformand og medejer af Q-Construction, Poul Bærentsen, og administrerende direktør, medejer og stifter af Q-Construction, Morten Rankenberg. Pressefoto.

Om firmaerne

  • Q-Construction har 35 medarbejdere og en omsætning i 2019 på 360 mio kr.
  • Virksomheden er særligt stærke på boligprojekter og grønne projekter og bygger bl.a. i øjeblikket Aarhus’ højeste træhus for Boligkontoret. Byggeriet skal DGNB-guldcertificeres.
  • Siden 2016 er virksomhedens omsætning steget fra 91 til 360 mio. kr.
  • KPC har eksisteret i 41 år. Koncernens omsætning udgjorde i 2019 2,8 mia. kr., og egenkapitalen var ved udgangen af 2019 793 mio. kr.

KPC har købt 20 procent af virksomheden Q-Construction. Samarbejdet mellem KPC og Q-Construction er blevet formaliseret forud for flere fælles projekter, der ligger i pipelinen i de kommende år.

– Vi har fået en drømmepartner i KPC. De er dygtige til at drive deres forretning, og med deres store erfaring og ballast vil de kunne hjælpe os med yderligere vækst. Vi forventer at fortsætte Q-Constructions vækstrejse i årene frem og den firedobling af omsætningen, vi har set i de sidste fire år, skal bringe os til en milliard omsætning i 2023/2024, siger administrerende direktør, medejer og stifter af Q-Construction, Morten Rankenberg.

Skal ikke drive virksomheden

– Det har været vigtigt for os, at finde en partner, der ønsker at investere i os og ikke at drive virksomheden. Vi ønsker at fortsætte ledelsen af Q-Construction og udvikle den i de kommende år. Samtidig giver ejerskabet os mulighed for at løse projekter for KPC i fremtiden, og det er vi meget glade for, siger Morten Rankenberg.

– Vi ser en fordel i at investere i Q-Construction, fordi der er tale om en veldrevet virksomhed med en talentfuld organisation. Der er god kemi mellem KPC og Q-Construction, og vi ser en strategisk værdi i at formalisere samarbejdet mellem os. KPC har i de senere år investeret i en række virksomheder, og vi ser det som den rigtige model til at øge vores samlede portefølje, siger administrerende direktør i KPC, Bo Knudsen.

Relateret indhold