Kartelsag rykker nærmere

Virksomheden N. H. Hansen & Søn samt direktøren og en ansat er tiltalt i den første af en formodet række retsager i den københavnske kartelsag.
Prøvesagen er endnu ikke berammet ved Retten i Lyngby. Foto: Colourbox.
Prøvesagen er endnu ikke berammet ved Retten i Lyngby. Foto: Colourbox.

Selvom den første prøvesag i den københavnske kartelsag endnu ikke er berammet ved Retten i Lyngby, så rykker det hele nærmere – både for de i alt 33 virksomheder, der er sigtet i hele kartelsagen, men især for Hellerup-virksomheden N. H. Hansen & Søn, virksomhedens direktør Marianne H. Rysgaard samt en ansat, der har været ansvarlig for beregning af tilbud. Denne sag bliver den første af en formodet række af retssager. Det skriver dagbladet Børsen.

Honorar til tabere

Denne første prøvesag drejer sig om en virksomhed og personer, som er tiltalt for i årene 2006-2009 at overtræde Konkurrenceloven ved at koordinere tilbudspriser i 14 entrepriser til en samlet værdi på over 100 millioner kroner.

Ifølge anklageskriftet har der desuden i mindst otte af sagerne været betalt honorarer mellem 50.000 og 250.000 kroner fra den virksomhed, det fik ordren, til de øvrige virksomheder i kartellet.

50 licitationer

I alt 46 virksomheder har været under mistanke, men kun 33 er altså blevet sigtet i den københavnske kartelsag. Desuden er 50 personer sigtet. Og de er sigtet for at koordinere deres tilbud ved cirka 50 licitationer i hovedstadsområdet til en samlet værdi af 500 millioner kroner.

Ifølge Børsen drejer det sig blandt andet om licitationer ved opgaver omkring etablering, renovering og vedligeholdelse af tre opgaver for Nordea, Skødshoved Havn, Dyssegårdsskolen, Svanemøllehallen og Bernadotteskolen.

Relateret indhold