Kartelmistanke i stilladsbranchen

Bagmandspolitiet går nu ind i en efterforskning af seks virksomheder, der er under mistanke for at aftale priser.
Bagmandspolitiet ser nu nærmere på, om der er grund til at mistænke stilladsbranchen for karteldannelse. Foto: Torben Jastram.
Bagmandspolitiet ser nu nærmere på, om der er grund til at mistænke stilladsbranchen for karteldannelse. Foto: Torben Jastram.

Ifølge avisen Jyllands-Posten er Bagmandspolitiet gået i gang med en efterforskning af en stribe virksomheder i stilladsbranchen, som er under mistanke for kartelvirksomhed.

De fire bestyrelsesmedlemmer i Stilladssektionen under Dansk Byggeri er alle tilknyttet fire af de seks virksomheder, efterforskningen drejer sig om, men sektionsformand Kurt Bo Jensen tager sagen med ro.

– Jeg har ikke noget problem, for i min verden har vi ikke gjort noget, siger han til Jyllands-Posten.

Han tilføjer, at han tror det er en konkurrent, der står bag anmeldelsen – og han forventer, at det får konsekvenser, hvis sagen ender med en frifindelse.

– Det kan ikke være rigtigt, at nogen har anmeldt os og slipper for det. Det var et overgreb af den anden verden, at der kom 10 mand og inddragede vores mobiler og computere. Det havde været i orden, hvis der var noget at komme efter, men det mener jeg ikke, der er, siger han til avisen.

En del af sagen drejer sig tilsyneladende om en mailkorrespendence mellem to af virksomhederne, hvor det kan opfattes som om, at den ene virksomhed med vilje vil byde højere end den anden i et skoleudbud.

Relateret indhold