JCN Bolig opfører ny bydel i Aarhus

JCN Bolig er valgt til at opføre de første boliger i en helt ny bydel i Aarhus N for Tækker Group.
JCN Bolig tager nu hul på opførelsen af den nye Aarhus-bydel NYE.
JCN Bolig tager nu hul på opførelsen af den nye Aarhus-bydel NYE.

Om projektet

  • Omfang: 36 boliger på i alt 4.544 kvm med option på yderligere 44 boliger.
  • Bygherre: Tækker Group
  • Entreprenør: JCN Bolig
  • Arkitekter:Arkitektfirmaet Hune & Elkjær, Loop Architects, AART Architects og Cebra Arkitekter
  • Ingeniør: Tækker Rådgivende Ingeniører

NYE er en helt ny bydel i det nordlige Aarhus, hvor første etape omfatter 650 boliger, daginstitution og dagligvarebutik og dette arbejde sættes nu i gang af JCN Bolig, der i første omgang skal opføre 36 boliger i den nye bydel. Derudover er der option på yderligere 44 boliger. Det oplyser JCN Bolig.

Projektet, der består af tre forskellige tæt/lav-bebyggelser, er tegnet af fire forskellige arkitekter, nemlig Hune & Elkjær, Loop Architects, Aart Architects og Cebra Arkitekter. Tækker Rådgivende Ingeniører er ingeniør på alle projekter.

Alle tre typer bebyggelse har sin egen arkitektur og indretning, og der er meget nytænkning og udvikling i det samlede projekt.

Lars Adamsen Regionschef, JCN Bolig

– Det er et spændende og markant projekt, der vil give genlyd i hele regionen. Det er vi naturligvis glade og stolte over at have fået ansvaret for som hovedentreprenør, og det passer rigtig godt til vores kompetencer. Vi har stor erfaring med at arbejde med kreative arkitekter og omsætte deres ideer og visioner til rentable byggerier. Der er ingen tvivl om, at det er Jørn Tækkers drømmevisioner, der efter ti års planlægning nu bliver ført ud i livet. Alle tre typer bebyggelse har sin egen arkitektur og indretning, og der er meget nytænkning og udvikling i det samlede projekt – både hvad angår anvendelsen af materialer, men også håndtering af regnvand og øvrige tekniske installationer, siger Lars Adamsen, der er regionschef i JCN Bolig.

Fortsat samarbejde

Projektet i NYE er blevet til ved, at JCN Bolig har anvendt erfaringerne fra entreprenørens øvrige projektvolumen, hvor specialet er inden for boliger. Og med fire forskellige arkitekter og et højt arkitektonisk ambitionsniveau er all kompetencerne kommet i arbejde i NYE-projektet.

– Tækker Group arbejder i forvejen sammen med JCN Bolig på et projekt med opførelse af 36 rækkehuse i Hørning. Vi har et forbilledligt samarbejde på denne sag, og det har derfor været naturligt at fortsætte samarbejdet på NYE. Vi har netop startet salget af boligerne op, og allerede på nuværende tidspunkt er 12 boliger reserveret. Det tegner rigtig godt, og vi forventer derfor at kunne gå i jorden inden årets udløb, siger Jørn Tækker, der ejer Tækker Group.

De i alt 80 boliger er på i alt 10.186 kvadratmeter, og boligerne er en kombination af lejligheder, klyngehuse, rækkehuse og villahuse, som fletter sig sammen i små fællesskaber. Variationen i de forskellige boligtyper betyder, at NYE henvender sig til både enlige, ældre, unge samt børnefamilier. Byggeriet starter omkring årsskiftet, og de første boliger skal være klar til indflytning i efteråret 2017.

Relateret indhold