Inwido i opkøb af Outrup Vinduer & Døre

Aftale er på plads: Inwido overtager alle aktierne i Outrup Vinduer & Døre frem mod januar 2019.
Her er parterne bag aftalen. Fra venstre ses bestyrelsesformand i Outrup Lars Gade Hansen, Senior Vice President i Inwido Mads Storgaard Mehlsen, direktør i Outrup Mogens Ringgaard, produktionschef i Outrup Søren Jensen og Managing Director i Inwido Denmark Asger Drewes Jørgensen. Pressefoto.
Her er parterne bag aftalen. Fra venstre ses bestyrelsesformand i Outrup Lars Gade Hansen, Senior Vice President i Inwido Mads Storgaard Mehlsen, direktør i Outrup Mogens Ringgaard, produktionschef i Outrup Søren Jensen og Managing Director i Inwido Denmark Asger Drewes Jørgensen. Pressefoto.

Kort om parterne

  • Inwido Denmark er en af Danmarks førende vindueskoncerner. Koncernen har hovedsæde i Aalborg og beskæftiger ca. 650 medarbejdere på landsplan.
  • Inwido Denmark omfatter de danske vinduesbrands KPK Døre & Vinduer, Outline Vinduer, PRO TEC Vinduer, Frovin Vinduer og Døre og designvirksomheden Art Andersen Cph. Al produktion af vinduer og døre foregår i Danmark.
  • Inwido Denmark er en del af det svenskejede Inwido AB, som er en af Europas største udbyder af vindues- og dørløsninger med mere end 20 varemærker, ca. 3.400 medarbejdere i ti lande og en omsætning på godt 4,2 mia. DKK. i 2015.

Inwido, der er en af Europas største producent af vinduer og døre, har i dag tegnet aftale om køb af 25 procent af aktierne i Outrup Vinduer & Døre. Der er desuden truffet aftale om køb af de resterende aktier fordelt på 65 procent i januar 2018 og de resterende 10 procent i januar 2019.

Opkøbet forstærker Inwidos position i Danmark og forventes at skabe betydelige muligheder for ekspansion og synergier mellem Inwidos produktionsenheder.

Outrups vinduer og døre har i høj grad fulgt udviklingen inden for design og energioptimering og købet forstærker vores produktportefølje.

Asger Drewes Jørgensen Managing Director i Inwido Denmark

Styrker produktportefølje

Outrup Vinduer & Døre blev grundlagt i 1968 af Harry Ringgaard, og det er sønnen Mogens Ringgaard, der i dag er direktør og hovedejer af virksomheden, der producerer og sælger vinduer og døre i træ og træ/alu på det danske marked. Virksomheden er fokuseret på produktion af energieffektive og moderne vindues- og dørløsninger:

– Outrups vinduer og døre har i høj grad fulgt udviklingen inden for design og energioptimering og købet forstærker vores produktportefølje samtidig med, at Outrups kompetencer med fordel kan udnyttes på tværs af vores virksomheder i Danmark, forklarer Managing Director Asger Drewes Jørgensen fra Inwido Denmark.

Outrup har cirka 150 medarbejdere i Outrup på Mors og omsatte i 2015 for cirka 180 millioner kroner. Opkøbet kommer ikke til at medføre forandringer hverken hos Inwido eller Outrup:

– Inwido er en troværdig og handlekraftig koncern. Koncernens strategi med decentral styring og lokal produktion passer os godt, og planen er derfor, at produktionen fortsætter på fuld kraft i Outrup. Jeg føler mig derfor helt tryg ved, at aftalen bliver til gavn for alle parter, siger Mogens Ringgaard.

Overtagelsen afventer nu konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Relateret indhold