Det går stærkt i Recycon, der d. 28. november 2023 modtog både DI Sydsjællands Initiativpris 2023 samt DS/EN 206-certifikatet, der giver mulighed for yderligere anvendelse af den certificerede beton i den passive miljøklasse – heriblandt dækelementer til etageadskillelse i etagebyggerier:
– Beton baseret på byggeaffald er et vigtigt skridt i den grønne omstilling, men hvis Danmark skal nå de ambitiøse klimamål, så skal der mere fart på, siger CEO Annica Flade-Rasmussen og tilføjer:
– Vi har store planer om at ekspandere, og vækst kræver kapital, men det kræver også kompetencer. Derfor har vi igennem længere tid søgt en investor, som ikke kun kommer med kapital, men også har nogle relevante kompetencer at byde ind med på vores vækstrejse. Det har vi nu fundet i Bonnesen Mølby Invest.
Dygtige mennesker og et produkt, vi forstår
Bonnesen Mølby Invest blev i november 2023 stiftet af Jens Mølby og Lars Bonnesen.
Førstnævnte har 30 års erfaring fra finansverdenen og var indtil udgangen af 2022 direktør for udlånsaktiviteter i Vækstfonden – den statslige finansieringsfond, som finansierer ca. 1.000 vækstvirksomheder årligt.
I dag sidder han i en håndfuld bestyrelser i små og mellemstore vækstvirksomheder og er trådt ind som næstformand i Recycons bestyrelse.
Lars Bonnesen har ligeledes 30 års erfaring, men fra shippingbranchen, hvor han stadig er aktiv som direktør og medejer af rederiet United Heavy Lift i Hamborg. Som 23-årig startede han op som selvstændig og har igennem årene etableret og udviklet flere virksomheder globalt.
Læs også: Skandinaviens største grønne tag ligger i Ringsted
Købet af en andel på 15 % i Recycon er investeringsselskabets første investering og ejerandelen skal øges yderligere i det næste par år. Bonnesen Mølby Invest ønsker dog ikke at blive hovedaktionærer, hverken i denne eller andre investeringer, fortæller Jens Mølby:
– Vi etablerede vores investeringsselskab med fokus på virksomheder i vækst. Virksomheder med et produkt, som vi kan forstå, og som vi synes om. Virksomheder, der drives af mennesker, som er både dygtige og dedikerede, og som vi vil nyde at bruge rigtig meget tid sammen med. Og virksomheder som sætter et tydeligt bæredygtigt aftryk. Recycon tjekker alle bokse ud, siger han.
Han understreger desuden vigtigheden af, at Recycons beton rammer lige ned i miljødagsordenen og er overbevist om, at efterspørgslen på betonen vil stige markant.
Nye modtagerstationer og produktionsanlæg
Også salgschef og udviklingsdirektør i Recycon, Jens Flade-Rasmussen, er begejstret for det nye samarbejde og investeringen fra Bonnesen Mølby:
– Bonnesen Mølby Invest har købt sig ind for at give os likvider til at støtte ekspansionen af vores betonprodukt i vores datterselskab Recycon Element med nye fabrikker i øst og vest.
– Vi vil hurtigst muligt åbne de nye modtagerstationer for genbrugsmaterialer og et nyt produktionsanlæg tæt på København og det samme i trekantområdet i Jylland, siger Jens Flade-Rasmussen.
Læs også: Kendt tobaksfabrik omdannes til svanemærkede boliger
Og ekspansionsplanerne er ikke grebet ud af den blå luft, for efterspørgslen på den miljøvenlige beton er der i høj grad, fortæller han videre:
– Efterspørgslen var der allerede, før vi fik vores DS/EN 206-certifikat. Certificeringen gør, at betonen nu har fået grønt lys fra et Danark-certificeret institut til anvendelse i både fundamenter, sokkelelementer, vægelementer og dækelementer – dvs. anvendelse i de passive konstruktionsklasser. Og jeg må sige, at vi oplever en byggebranche, der udviser en omstillingsparathed ift. et nyt byggeprodukt, som jeg aldrig tidligere har set i branchen, siger Jens Flade-Rasmussen.