HusCompagniet skifter hænder

Typehusfirmaet er blevet solgt fra én kapitalfond til en anden.
HusCompagniet har skiftet ejere fra kapitalfonden FSN Capital til kapitalfonden EQT. Foto: Huscompagniet.
HusCompagniet har skiftet ejere fra kapitalfonden FSN Capital til kapitalfonden EQT. Foto: Huscompagniet.

Her er parterne i handlen

  • HusCompagniet er den absolutte markedsleder i Danmark og står med hastigt voksende markedspositioner i Tyskland og Sverige. I 2014 har HusCompagniet leveret 1010 huse til kunderne i Danmark, Sverige og Tyskland. Omsætningen er vokset fra 1,2 mia. kr. i 2011 til 1,8 mia. kr. i 2014. Selskabet har 230 ansatte. De seneste tre år er HusCompagniet blevet tildelt titlen som Årets Husbygger i Danmark.
  • FSN Capital er en førende nordisk kapitalfond med fokus på segmentet for mellemstore virksomheder. Siden stiftelsen i 2000 har FSN Capital arbejdet på at foretage majoritetsinvesteringer i nordiske virksomheder med potentiale til at blive ledende aktører internationalt. I Danmark har FSN Capital investeret i EET Europarts, Fitness World, Lagkagehuset samt Skamol. Samlet set har FSN Capital 1125 mio. euro under forvaltning.
  • EQT er en ledende kapitalfond i Nordeuropa med porteføljeselskaber i Europa, Asien og USA, der har en samlet omsætning på mere end 17 mia. euro og over 140.000 medarbejdere.

HusCompagniets succes inden for boligbyggeri er ikke gået ubemærket hen i finanskredse. Interessen er nu blevet omsat til konkret handling, idet kapitalfonden FSN Capital har indgået aftale om at sælge HusCompagniet til EQT VI, der er en del af kapitalfonden EQT.

HusCompagniet har gennem de seneste år øget sin markedsandel betragteligt på det danske marked og har etableret sig i Sverige og Tyskland. Selskabet er dermed blevet den hurtigst voksende og bedst indtjenende husbygger i Nordeuropa.

EQT har fulgt HusCompagniet i en årrække. Vi tror på, at HusCompagniet har en fremragende platform til at forfølge yderligere vækst.

Morten Hummelmose, partner i EQT Partners og investeringsrådgiver i EQT VI.

Selskabet står i dag med attraktive markedspositioner i førnævnte lande, der rummer et betydeligt, fremtidigt potentiale.

– HusCompagniet har været et perfekt match for os, og vi er stolte af, hvad selskabet har opnået i vores fire-årige ejerperiode. Sammen har vi været i stand til at skabe høj vækst i et faldende dansk marked og implementeret vores ambitiøse vækststrategi, udtaler Thomas Broe-Andersen, partner i FSN Capital.

– Selskabet er dermed i dag solidt funderet med et stærkt koncept og en dygtig ledelse, der gør selskabet godt rustet til at tage de næste skridt på de internationale markeder, tilføjer han.

Markedsposition imponerer

Steffen Baungaard, adm. direktør i HusCompagniet udtrykker ligeledes tilfredshed med handlen.

– FSN Capital har været en stærk partner for os i de seneste fire år i overgangen til at blive den hurtigst voksende og bedst indtjenende aktør i vores branche i Nordeuropa. Vi har formået at skabe et prisvindende koncept og samtidig have høje ambitioner hele vejen gennem organisationen. Jeg ser derfor meget frem til at fortsætte den internationale ekspansion og HusCompagniets succes.

Det er blandt andet den stærke markedsposition, som har gjort, at EQT VI skred til handling.

– EQT har fulgt HusCompagniet i en årrække, og vi er dybt imponerede over kvaliteten samt dedikationen hos både medarbejderne og ledelsen. Vi er ligeledes imponerede over den stærke markedsposition på det danske marked samt de hastigt voksende markedspositioner i Tyskland og Sverige. Vi tror på, at HusCompagniet har en fremragende platform til at forfølge yderligere vækst, siger Morten Hummelmose, partner i EQT Partners og investeringsrådgiver i EQT VI.

Aftalen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne. Parterne ønsker ikke at offentliggøre de økonomiske detaljer i aftalen.

Relateret indhold