Holscher Nordberg og team rykker igen i Norge

Arkitektfirmaet Holscher Nordberg skal igen være med til at udvikle et projekt ved den norske hovedstad.
Visualisering fra Holscher Nordberg og teams seneste byudviklinsprojekt i Nittedal, Norge. Visualisering: Holscher Nordberg.
Visualisering fra Holscher Nordberg og teams seneste byudviklinsprojekt i Nittedal, Norge. Visualisering: Holscher Nordberg.

Efter for nyligt at have gennemført et parallelopdrag om byudvikling af Nittedal Centrum, en forstad til Oslo i stærk vækst, er Holscher Nordberg og teamet bestående af Kragh & Berglund og Urban Creators blevet udvalgt til endnu et parallelopdrag om byudvikling i Norge. Denne gang i stationsbyen Kongsvinger.

I et tæt opløb med 17 ansøgere – heriblandt flere danske tegnestuer – er teamet ét ud af tre teams udvalgt til at gennemføre parallelopdraget, der skal belyse udviklingspotentialet af stationsområdet i Kongsvinger, komme med nye visioner for området og et nyt helhedsgreb, der kan forankre den kommende udvikling i lokalsamfundet.

– Vi er stolte over endnu engang at være udvalgt til en spænde byudviklingsopgave i Norge. Sammen med Kragh & Berglund og Urban Creators har vi samlet et unikt team med alle de nødvendige kompetencer, der skal til for at skabe visionære og helstøbte strategier for byudvikling. Vi har som team stor erfaring i at arbejde med fortættede byrum og byggerier, særligt fra større projekter i København, partner i Holscher Nordberg Nils Holscher.

Han fortsætter:

– Det er denne viden vi arbejder videre med i resten af Norden. Vores særlige interesse og styrke ligger i det sociale islæt, som er et gennemgående tema for tilgangen til alle vores opgaver. Vi er meget bevidste om, at den gode by opstår ud af gode arkitektoniske løsninger, som opfordrer til interaktion mellem byens brugere, hvilket skaber muligheder for det uformelle møde.

Helhedsorienteret

Projektleder på Nittedal Centrum og det nye parallelopdrag i Kongsvinger, Jakob Madsen mener, at det især er den helhedsorienteret og analytiske tilgang, som arkitekterne og byplanlæggerne i teamet kan byde ind med.

– Danske arkitekter har tradition for at arbejde helhedsorienteret og favne både den sociale, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed. Vores analytiske tilgang, sætter os i stand til at skabe unikke byer og bygninger, der arkitektonisk er forankret i såvel stedets særlige betydning som brugernes ønsker og behov, siger Jakob Madsen.

Parallelopdraget i Kongsvinger er endnu et eksempel på at dansk specialistviden inden for byplanlægning og arkitektur er efterspurgt uden for landets grænser.

Allerede på mandag 13. november drager teamet til Norge for at deltage i opstartsseminar og borgermøde med indbyggerne i Kongsvinger. Herefter arbejders der frem mod slutseminar og præsentation for hele Kongsvinger på borgermøde 5. februar næste år.

Relateret indhold