Hidtil bedste resultat for Niras

Top- og bundlinje endte på det hidtil højeste niveau i Niras, der med flere opkøb i 2015 gik i gang med en ambitiøs vækststrategi, hvor målet især er at blive større i Norge og Sverige.
Carsten Toft Boesen, administrerende direktør for Niras, fortæller, at den svenske succes hænger sammen med en turn-around, som nu bærer frugt. Foto: Jeppe Carlsen.
Carsten Toft Boesen, administrerende direktør for Niras, fortæller, at den svenske succes hænger sammen med en turn-around, som nu bærer frugt. Foto: Jeppe Carlsen.

Med stærke resultater på det svenske og norske marked og på opgaver med projektledelse kom Niras ud af 2015 med sit hidtil bedste resultat. Både omsætning og indtjening sætter ny rekord. Egenproduktionen rundede en milliard. Driftsresultatet (EBITA) landede på 51,2 millioner kroner, mens resultatet efter skat endte på 36,2 millioner kr. Det oplyser Niras i en pressemeddelelse.

Ifølge Niras slår et øget fokus på projekter og forstærket risikostyring positivt igennem på resultatet. I 2015 har Niras i øvrigt ikke oplevet store tabsgivende projekter. Derfor leverer næsten alle danske forretningsenheder pæne resultater. Niras’ svenske selskab topper sammen med enheden for udviklingsprojekter i 2015 med den stærkeste indtjening i koncernen.

Effekt af turn-around

– Det er første år, hvor vi får fuld effekt af den turn-around, vi har været igennem på det svenske marked. For blot tre år siden havde vi underskud, nu leverer de svenske enheder de største overskud per medarbejder. Vi har hele vejen holdt fast i vores skandinaviske strategi, og nu er vi klar til et gearskifte opad, siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen.

Han forventer, at Niras bliver større i både Sverige og Norge de kommende år. Både via organisk vækst og opkøb. Niras har allerede taget hul på vækststrategien. Med opkøb af virksomheden ENSI i Oslo styrkede Niras sin position i Norge. I september blev FM Konsulterna, der med hovedsæde i Gøteborg har speciale i bygherrerådgivning, også en del af Niras. Kort før jul blev Indevelop, der er en af Sveriges største aktører inden for udviklingsprojekter, ligeledes købt op. I Danmark blev det aarhusianske ingeniørfirma Aaen en del af Niras kort før jul.

Det betød, at ved udgangen af 2015 havde Niras 1488 medarbejdere.

Tre kontorer flytter

– Vi skal fortsætte med at vokse. Allerede nu har vi et stærkt samarbejde mellem vores specialister på tværs af Skandinavien. Vores kunder får adgang til nogle af Nordens bedste fageksperter, uanset hvor de selv er lokaliseret. Det er til gavn for kunderne, det sikrer en god medarbejderudvikling, og det giver os en sund forretning, siger Carsten Toft Boesen.

Også danske ansatte og kunder kommer i 2016 til at mærke væksten. I både Aarhus, Aalborg og Odense er Niras vokset ud af de eksisterende rammer og flytter til nye lokaler i løbet af året, ligesom hovedkontoret i Allerød er udvidet med 20 procent.

Relateret indhold