Her bygger NCC 124 lejeboliger med havudsigt

NCC er som totalentreprenør godt i gang med byggeriet 'Bakkedraget' til en lille halv milliard kroner på to byggefelter i det, der fuldt udbygget bliver til Tuborg Strandeng.
Projektdirektør Kim Ørnbo Pedersen fra NCC står i spidsen for projektet. Foto: Torben Jastram.
Projektdirektør Kim Ørnbo Pedersen fra NCC står i spidsen for projektet. Foto: Torben Jastram.

Om projektet

  • – Byggeperiode: Medio 2018 – medio 2021.
  • – 124 boliger mellem 90 og 200 kvm.
  • – 18.600 kvm bolig, 6.500 kvm. p-kælder og depotrum.
  • – Bygherre: Danica Ejendomme
  • – Bygherrerådgiver: Cowi
  • – Arkitekt: Lundgaard og Tranberg Arkitekter
  • – Ingeniør: Moe
  • – Totalentreprenør: NCC Danmark

HELLERUP: Der er fuld fart på elementmontagen i byggeriet ‘Bakkedraget’ på Tuborg Syd, som NCC er ved at opføre for Danica Ejendomme. Dagens Byggeri er på besøg på byggepladsen en varm og solfyldt junidag, hvor det er let at forestille sig, hvor attraktivt området bliver, når det på et tidspunkt er bygget færdigt.

Danica Ejendomme ejer samtlige 10 hektar, som er opdelt i otte byggefelter. Bakkedraget er byggefelt 6 og 7. Byggefelt 1 til 5 er punkthusbyggerier (Kysthusene) helt ud til og i vandet. De samles i klumper, og dermed undgår man at ødelægge udsigten fra de bagvedliggende byggerier. Der etableres store grønne engområder, så der bliver masser af mulighed for udeliv tæt på vandet – deraf navnet Tuborg Strandeng.

Udsigt til vand for alle

Projektet opføres i to længer i fire til syv etager med samlet 124 lejeboliger fordelt over 14 opgange. Lundgaard og Tranberg Arkitekter har tegnet projektet med let forskudte facader for at give alle boliger mulighed for kig til Øresund. I det hele taget er luft og lys et gennemgående tema i byggeriet, hvor alle boliger har altaner på begges sider.

– Det er et flot og meget varieret byggeri, men de mange variationer giver naturligvis os byggefolk nogle udfordringer. Især i forhold til montering af de betonbånd, der ligger på tværs af etagerne. De findes i rigtig mange forskellige størrelser, og ligeledes er beslagene til dem også i utallige forskellige modeller, forklarer projektdirektør Kim Ørnbo Pedersen fra NCC, der står i spidsen for projektet.

NCC er i gang med lukningen af de første tre opgange, som har nået fuld højde. I det øvrige byggeri fortsætter elementmontagen resten af 2019. Foto: Torben Jastram.
NCC er i gang med lukningen af de første tre opgange, som har nået fuld højde. I det øvrige byggeri fortsætter elementmontagen resten af 2019. Foto: Torben Jastram.

– Vi er lige nu i gang med lukningen af de første tre opgange, som har nået fuld højde. Vi fortsætter elementmontagen resten af 2019, siger han til Dagens Byggeri.

P-kælder med lift

Mellem længerne etableres p-kælder, så arealerne over jorden friholdes til grønne områder. P-kældrene holdes over vandspejlet, idet niveauet hæves lidt.

– Det er noget billigere, end hvis vi skulle have været i gang med en masser ekstra spuns for at holde vandet ude. Samtidig etablerer vi et liftsystem, så bilerne med en lift sænkes ned i et underliggende niveau 2. Det kræver ikke nær så meget højde og plads, som hvis vi skulle have haft yderligere en etage p-kælder. Det betyder lavere byggeomkostninger, forklarer projektdirektøren.

Vinduer på 800 kg

De nederste etager i projektet bliver til to-plans boliger, som arkitekterne har kaldt for ‘rækkehusene’. Der åbnes til verden med meget store vinduer, som lukker masser af lys og udsigt ind.

Sådan ser projektet ud fra arkitektens hånd: Visualisering: Lundgaard og Tranberg Arkitekter.
Sådan ser projektet ud fra arkitektens hånd: Visualisering: Lundgaard og Tranberg Arkitekter.

– Nogle af vinduerne er meget store – helt op til 800 kg stykket – og monteres med kran. Det kan være lidt af en logistisk udfordring, da kranerne til vinduesmontage skal koordineres med kranerne til montage af betonelementer og badekabiner. Sidstnævnte kommer færdige fra Polen, og skal sådan set bare løftes på plads, siger Kim Ørnbo Pedersen til Dagens Byggeri.

Jord, beton og kloak er NCC egenproduktion på pladsen, og for tiden er omkring 50 timelønnede i gang med opførelsen – dertil et antal fagentreprenører.

Men der er også god plads på den store grund, hvor en fælles skurby er etableret. NCC er ligeledes i gang med at bygge det første af punkthusene helt ud til vandet, og der kommer senere yderligere tre af disse, så der skal bygges på stedet i en årrække.

Bakkedraget forventes afleveret til Danica Ejendomme i medio 2021.

Det er et flot og meget varieret byggeri, men de mange variationer giver naturligvis os byggefolk nogle udfordringer.

Relateret indhold