Håndværkerfradrag bør gøres permanent

Administrerende direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre. Foto: Danske Byggecentre.
Administrerende direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre. Foto: Danske Byggecentre.

Danske Byggecentre har netop offentliggjort analysen “DB Øjebliksbillede – 4. kvartal 2013”, og vi opfordrer i forlængelse heraf regeringen til at indarbejde en permanent løsning for Håndværkerfradraget.

Nøgletal viser et noget jævnt 2013, men mange nøgletal indikerer, at vi allerede i indeværende år vil se et løft i aktivitetsniveauet både for dansk økonomi generelt og for byggeriet.

Efter en noget sløv start på 2013 i det danske byggeri ser det ud til, at vi kom helskindet igennem året og landede på et fornuftigt niveau, alt taget i betragtning. Byggeriet har været godt hjulpet af Håndværkerfradraget gennem de seneste år. Ordningen holder fortsat hånden under beskæftigelsen, som den har gjort siden indførelsen i 2011.

Men fradraget er desværre i sin nuværende form kun midlertidigt og udløber med udgangen af 2014. Det mener jeg er ærgerligt, for håndværkerfradraget er en rigtig god ordning. Det fungerer og har flere positive virkninger. For det første løfter det aktiviteten herunder beskæftigelsen, for det andet mindskes sort arbejde, og for det tredje skaber det energieffektiviseringer i de danske boliger.

Regeringen er meget ambitiøs, når det kommer til skabe beskæftigelse, mindske sort arbejde og reducere CO2. Så det ligger lige til højrebenet: Gør ordningen permanent og gør samtidig fradraget dobbelt så stort. Håndværkerfradraget har vist sig at virke, så derfor kan jeg kun se fornuft i at bygge videre på ordningen.

Jeg ser meget frem til dette forår med en bebudet Vækstplan og en Byggepolitisk strategi, som skal sætte nogle fornuftige rammer for det danske erhvervsliv generelt og det danske byggeri. Og så håber jeg selvfølgelig, at vores ønsker om et permanent og forhøjet håndværkerfradrag bliver til virkelighed.

Relateret indhold