Gulvproducent rykker op i den grønne superliga

Forbo Flooring har fået plads i World Green Building Council's Coporate Advisery Board - en af byggebranchens mest indflydelsesrige grønne organisationer.
Linoleum-specialisten Forbo vil med en plads i WBGC aktivt deltage i bæredygtigheds-debatten
Linoleum-specialisten Forbo vil med en plads i WBGC aktivt deltage i bæredygtigheds-debatten

Forbo Flooring har været blandt de tidlige pionerer inden for grønne og bæredygtige produkter. Især kendt som specialiset inden for linoleumsgulve. Nu rykker gulvproducenten op blandt de grønne sværvægtere med en plads i World Green Building Council’s Coporate Advisery Board (WGBC).

En NGO, der arbejder for at omlægge bygge- og anlægssektoren og skabe flere bæredygtige bygninger for alle, overalt i verden. WBGC er medlem af FN’s Global Compact-netværk, der støtter op om at indfri ambitionerne i Paris-aftalen og FN’s bæredygtigs mål gennem samarbejder med virksomheder, organisationer og regeringer.

Blot 16 virksomheder er med

Advisory Board’et udgøres af blot 16 virksomheder, der regnes for verdensledende inden for bæredygtighed. De er med til at vejlede WGBC om strategi og aktiviteter – og så støtter de også NGO’ens arbejde økonomisk.

I Advisory Boarded sidder bl.a. byggematerialegiganten Saint Gobain og Google, som med deres REWS Sustainability også har et fokus på at bidrage til bæredygtig udvikling og drift af bygninger.

Hos Forbo er optagelsen og partnerskabet med WGBC et led i en strategisk og grøn satsning, som løber over de næste fem år.

Alle produkter, særligt Forbos grønne spydspids, linoleumsgulvet Marmoleum, bliver løbende justeret og bedømt ud fra bæredygtige parametre. Det sker blandt andet gennem innovative processer på fabrikkerne, hvor cirkulær økonomi er en del af tankegangen og beslutningerne, lyder det fra Forbo:

Forbo vil høres

– Vi sætter en ære i at gå ud over, hvad reglerne kræver. Derfor ser vi også et stort potentiale i aktivt at deltage i debatten og samtalen uden for vores egne vægge, og det kommer vi til med pladsen i World Green Building Council CAP, siger Christian Iversen, direktør i Forbo Flooring Danmark.

– Vi tror på, at et samarbejde i den her kaliber kan være med til at skabe reelle løsninger i byggebranchen, så vi sammen kan opnå CO2-reduktioner, cirkulære forretninger og bedre indeklimaer.

WGBC fokuserer i 2021 på at koordinere ‘Built Environment Day’ på verdens næste klimatopmøde i november 2021. Og Forbo Flooring Systems skal med partnerskabet være med til at arrangere dagen.

Relateret indhold