GSV hjælper entreprenør til reduceret CO2-udledning

GSV indleder et digitalt partnerskab med Vam A/S, som skal spare entreprenøren for såvel omkostninger som CO2.
Hos Vam har man erfaring med mange forskellige anlægsprojekter. Pressefoto.
Hos Vam har man erfaring med mange forskellige anlægsprojekter. Pressefoto.

Landets største materieludlejer GSV har de seneste år investeret massivt i digitale værktøjer, og med virksomhedens digitale platforme og app i hånden, får Auning-virksomheden Vam nu accelereret sin digitale omstilling, så man fremadrettet sparer både tid, penge og CO2.

Kundeportalen er bygget på GSV’s mere end 25 års digitale erfaringer inden for udlejning og er udviklet i samarbejde med Vam. Vams kundeportal er derfor også integreret med selskabets interne IT-systemer, så man får ét samlet system, der består af en app, en webplatform og et dashboard.

– Digitalisering af virksomheden fylder meget hos os, og er et område vi prioriterer at investere i, fordi vores behov for digitale værktøjer og dataindsigt hele tiden stiger. Vi har brug for en platform til optimering af vores materieludlejning, som kortlægger vores maskinpark og arbejdsprocesser, og som er bygget ud fra dybt kendskab til branchen, men det vi søgte, fandtes ikke på markedet, siger Allan Hougaard, der er administrerende direktør i Vam. Han uddyber:

– Med hjælp fra Refine Consulting, som er specialiseret i forretningsudvikling i byggebranchen, fandt vi frem til, at GSV kunne levere en bedre og mere effektiv platform, end vi selv kunne skabe. Vi kan se en stor værdi i, at vi ikke skal bruge ressourcer på at udvikle vores eget digitale produkt fra bunden, lyder det.

Klar til flere digitale partnerskaber

Ifølge GSV går vejen til mindre udledning af CO2 i bygge- og anlægsbranchen igennem mere samarbejde, en digital omstilling – og at flere entreprenører lejer frem for at eje, fordi færre maskiner betyder mindre ressourceforbrug.

I Danmark sælges cirka 65 procent af alt nyt materiel af entreprenørerne selv, og de resterende 35 procent sælges til udlejerne, hvilket er helt modsat i andre lande, hvor det nærmere er 80 procent i udlejernes favør.

Derfor opstod ideen hos GSV til at udvikle en kundeportal, der er en digital kombimodel, hvor entreprenøren styrer sin materielflåde selv, stadig kan eje, men nu også kan leje på én og samme platform.

– Vam så en oplagt mulighed i at samarbejde på tværs af branchen, og derfor kontaktede de os og foreslog et partnerskab. Det tror vi også er vejen frem, Vi håber, at Vam og kommende nye samarbejdspartnere ser optimeringsmulighederne i en kombination af eget og lejet materiel, siger Peter Fritzbøger, Chief Digital Officer i GSV.

Skift til leje

Han understreger, at han håber, at entreprenørerne langsomt begynder at udfase egne maskiner.

– Det giver mere mening at leje fremfor at tage store investeringer i nye maskiner, som måske ikke bruges optimalt, udtaler han.

Vam får et produkt med fuld adgang til til GSV’s digitale system, hvor man med et enkelt klik kan bestille eget materiel, eller leje en maskine og bestille ydelser hos GSV, så entreprenøren ikke får unødvendig spildtid, hvis selskabets egne maskiner er optaget.

Vam kan desuden trække data, der giver overblik over udnyttelsesgraden af den enkelte maskine og sikrer en høj effektivitet samt udføre CO2-regnskab for hver enkelt maskine efter endt brug. Og derudover kan Vam tracke egne og lejede maskiner og se præcis, hvor de er, og om de kører som forventet.

Relateret indhold