Grønt lys til 400 nyopførte huse i Hedensted

Om cirka halvandet år vil de første af 400-500 boliger blive opført i den nye bydel, Lille Dalby Bakker, sydøst for Hedensted.
Hedensted Kommune kan se frem til mellem 400 og 500 nye udstykninger i de kommende år. Billedet viser dog udstykningsarbejde et andet sted. Foto: Colourbox.
Hedensted Kommune kan se frem til mellem 400 og 500 nye udstykninger i de kommende år. Billedet viser dog udstykningsarbejde et andet sted. Foto: Colourbox.

Hedensted Kommune har netop givet grønt lys til udviklingen af et nyt boligområde i den nye bydel Lille Dalby Bakker sydøst for Hedensted. Udstykningen er den største i Hedensted de seneste ti år. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Det nye boligområde vil efter planen komme til at rumme omkring 400-500 parcelhuse, rækkehuse og etageboliger, og variation i boligtyperne skal være med til at sikre, at området tiltrækker forskellige mennesker.

Området er cirka 76 hektar stort og ligger tæt på Hedensted bymidte og det bliver en del af et sammenhængende, smukt naturområde umiddelbart øst for golfbanen. Området bliver i dag brugt som landbrugsjord, og den nuværende svineproduktion i området vil blive afviklet, når den gård, som en del af jorden udstykkes fra, bliver revet ned.

Lille Dalby Bakker vil blive udformet som en kombination af boligklynger og grønne kiler, der går på tværs af bebyggelsen. Det skal skabe rekreative forbindelser til gavn for både beboerne i området og Hedensted by. Der skal i løbet af det kommende år laves en rammelokalplan for hele området, og der vil derefter løbende blive udarbejdet lokalplaner for de enkelte områder, der herved overføres til byzone med efterfølgende byggemodning.

Privat udvikler

Bag udstykningen i Lille Dalby Bakker står gårdejer Just Kristensen fra Stouby, der ejer størstedelen af jorden i området.

– Der har været tale om et perfekt samarbejde med kommunen. En hurtig og effektiv sagsbehandling, og nu ser jeg frem til, at vi kan komme i gang med den første udstykning tæt på børnehaven i området, siger Just Kristensen, der har samarbejdet med Rum Arkitekter i Horsens og Land & Plan i Horsens om projektet.

Borgmester i Hedensted Kommune, Kirsten Terkilsen, glæder sig til at hilse nye beboere velkommen i byen.

– Projektet vil være med til at styrke bosætningen i Hedensted og stor ros til Just Kristensen for at have tænkt i en helhedsplan for området. Lille Dalby Bakker er et mønstereksempel på samarbejde mellem en privat projektudvikler og kommunen, siger borgmesteren.

Relateret indhold