Grønne rammer får arbejdsmiljø til at blomstre

Orbicon har fået vokseværk og samler aktiviteterne i et nyopført domicil i Høje Taastrup. Denye fysiske rammer er tegnet af arkitektfirmaet Dissing+Weitling med fokus på at højne tværfagligt samarbejde, styrke virksomhedskulturen og øge medarbejdernes trivsel.
Det nye domicil er taget i brug, men den officielle indvielse er fredag den 25. august. Illustration: Dissing+Weitling.
Det nye domicil er taget i brug, men den officielle indvielse er fredag den 25. august. Illustration: Dissing+Weitling.

For nylig flyttede ingeniørvirksomheden Orbicon ind i sit nye hovedsæde i Høje Taastrup. Den 7.500 kvadratmeter store bygning danner arbejdsplads for cirka 300 medarbejdere og er skabt ud fra en vision om, at velfungerende fysiske rammer kan være med til at styrke virksomhedens tværfaglighed og gavne arbejdskulturen. Huset er derfor organiseret ud fra principperne i New Ways of Working, og både organisering og indretning lægger op til såvel fordybelse og arbejdsro som vidensdeling og samarbejde.

På baggrund af brugernes input har arkitekterne tegnet et afdæmpet, moderne kontorbyggeri, som er organiseret omkring et centralt omdrejningspunkt – et åbent, lyst og grønt atrium. Det arkitektoniske hovedgreb ligger netop i vekselvirkningen mellem domicilets levende, pulserende kerne og de mere rolige kontorområder, der er placeret langs husets ydre kanter. Åbne, fleksible arbejdspladser er adskilt af små og store mødelokaler og forbundet af levende færdselsårer med uformelle mødesteder. I husets planløsning er der lagt vægt på at skabe optimale dagslysforhold i kontorarealerne, blandt andet via store glaspartier ud til grønne gårdhaver og det omkringliggende landskab.

Bæredygtighed i fokus

Huset opnår den internationale bæredygtighedscertificering DGNB Guld, og for Orbicon har det været essentielt, at domicilet er bygget med bæredygtige og helhedsorienterede løsninger for øje, hvor energi, drift og vedligehold er tænkt ind bygningens tekniske og konstruktionsmæssige løsninger. Blandt andet er træet i bygningen FSC-certificeret, der er solceller på taget, og så er der foretaget livscyklusanalyser i forhold til materialevalg.

Orbicons nye domicil er udført i totalentreprise af MT Højgaard i tæt samarbejde med arkitektrådgivere Dissing+Weitling og Orbicon, der fungerede som ingeniørrådgiver på byggeriet. Landskabsarkitekterne Kragh & Berglund har tegnet de klimasikrede, japansk inspirerede udearealer og grønne gårdhaver.

Bygningen indvies officielt med en housewarming med taler og overrækkelse af DGNB-certifikatet fredag den 25. august kl. 14.

Relateret indhold