Gør ikke skiftet til cloud-servicer sværere end det er

Alt for mange virksomheder i byggeriet mystificerer og problematiserer skiftet til cloud-baserede tjenester. Dermed spænder de ben for deres egen vækst.

I september kårede FN Danmark som verdensmester i digitalisering i det offentlige, og det ikke uden grund: Digitaliseringen i Danmark er i verdensklasse.

Imidlertid er der ikke noget digitalt spill-over herfra og til byggebranchen.

Nok vokser interessen for cloud-tjenester generelt blandt byggevirksomheder, hvilket er fantastisk. For ved at flytte sine data og sit arbejde over i Cloud-tjenester stiger sikkerheden og videndelingen samtidig med, at de manuelle fejl reduceres.

Men vi oplever også forbeholdenhed overfor at tage springet og især mindre virksomheder kan være usikre på, hvordan de enkelt og sikkert opbevarer, behandler og deler information.

Ja, nogle sidder formentlig med en oplevelse af, at cloud-teknologi er vanskelig at bruge i det daglige, og misforståelser eller manglende viden kan være årsager til, at beslutninger om yderligere digitalisering udskydes.

Endelig vækker spørgsmål om datasikkerhed bekymring, hvilket jeg vender tilbage til.

Sådan bliver overgangen til cloud-tjenester nemmere

Min erfaring er, at det er nemmere at finde den bedste løsning for virksomheden ved først at opliste ens forretningsbehov og derefter sammenligne forskellige serviceudbydere.

Herudover skal man fra begyndelsen prioritere uddannelse af medarbejderne, så medarbejderne aktivt bruger de digitale værktøjer i driften fremadrettet og ikke vender tilbage til de gamle, bedagede løsninger, fordi det på kort sigt er nemmere.

Opsæt statusmøde med it-leverandøren så I følger op på milepæle og dermed sikrer, at implementeringen bliver en succes.

Når det kommer til datasikkerhed, er det naturligvis altid vigtigt at være forsigtig. Få præciseret løsningens sikkerhed og spørg ind til det sikkerhedsmæssige beredskab, der følger med samt datakryptering og sikring af brugernes privatliv.

Husk i øvrigt på at udbydere af cloud-tjenester konstant arbejder på at sikre, at vigtige virksomhedsdata forbliver sikre, uanset hvad der sker.

Data er sikrere opbevaret i skyen

Selv i tilfælde af uheld opbevares alle data sikkert – og langt sikrere end på en lokal fysisk server – idet de sikkerhedskopieres i skyen.

Det betyder, at uanset hvad, kan projekter gennemføres inden for de aftalte tidsplaner.

Andre fordele, der taler for cloud-tjenester, omfatter øget hastighed og mere effektivitet, fordi brugerne kan tilgå data hvor som helst og når som helst. Derudover bliver projekterne mere transparente.

Et sidste vigtigt argument er, at man undgår hyppige skift mellem forskellige software samt dyr vedligeholdelse af lokale servere.

Så frygt ikke digitaliseringsprocessen eller gør den unødigt kompliceret.

Alt taget i betragtning er det et strategisk valg, der peger fremad, og virksomheder i byggeriet kan foretage en fuldstændig lige så smertefri overgang som virksomheder i alle andre brancher.

Relateret indhold