Give Steel udvider med ingeniørkontor i Aarhus

Producenten af stålkonstruktioner åbner ingeniørkontor i Aarhus. Flere års vækst på fabrikken i Brande og en stigende eksportrate har skabt behov for at fremtidssikre virksomheden med flere dygtige ingeniører.
Salgsdirektør og medejer i Give Steel Teil Bechmann Pedersen (til venstre) og Kasper Søby, udlejningskonsulent hos Ejendomsselskabet Olav de Linde. Pressefoto.
Salgsdirektør og medejer i Give Steel Teil Bechmann Pedersen (til venstre) og Kasper Søby, udlejningskonsulent hos Ejendomsselskabet Olav de Linde. Pressefoto.

Det strategiske fokus på internationalisering har åbnet flere nye markeder for virksomheden i Brande, der ansatte 35 nye medarbejdere alene i 2018. Med over 330 medarbejdere og afdelinger i Polen og Tyskland producerer virksomheden alle stålkonstruktioner på fabrikken i Brande. Det nye ingeniørkontor i Aarhus har plads til 40 ingeniører og er netop åbnet på Søren Frichs Vej.

– Vi er i en positiv udvikling. Omsætning er stigende og indtjeningen har udviklet sig positivt. Vi har åbnet flere nye markeder i 2018, for eksempel Island, og vi har markeret os som en betydende leverandør af stålkonstruktioner i Nordeuropa lyder det fra Torben Larsen, administrerende direktør i Give Steel.

Det kræver konkurrencedygtige priser at agere internationalt, men også mange dygtige ingeniører.

– Dem har vi allerede mange af, men vi får brug for flere. Vi påtager os i stigende grad projekteringsopgaven og er derfor i en proces, hvor vi bliver mere og mere videnstunge. Mange ingeniører uddanner sig i Aarhus og bliver i byen efter endt uddannelse. Åbning af kontoret på Søren Frichs Vej er derfor nødvendig for at fremtidssikre Give Steels fortsatte udvikling, og en vigtig del af vores employer-strategi, siger Torben Larsen.

Vil tiltrække kvindelige ingeniører

Give Steel arbejder med medarbejderudvikling på alle niveauer. Uddannelse af lærlinge i industrien er en hjertesag for virksomheden, og et tæt samarbejde med erhvervsskolerne er derfor et vigtigt fokusområde. Give Steel har også i en årrække indgået i udslusningsprojekter med kriminalforsorgen, og senest har koncernen sat fokus på at øge antallet af kvindelige ingeniører og ledere.

Der er opstillet konkrete måltal for andelen af det underrepræsenterede køn på ledelsesniveau og udarbejdet en ligestillingspolitik. Man håber med kontoret i Aarhus at fremtidssikre virksomhedens vækst ved at tiltrække ingeniører – især de kvindelige – fra Aarhus og omegn.

Give Steel forventer at øge sin eksportandel yderligere og fortsætte en moderat positiv udvikling i aktivitetsniveauet samt øge virksomhedens indtjeningsevne.

Relateret indhold