Gefion Group ombygger fem kontorbygninger

Gefion Group har specialiseret sig i konvertering af kontorejendomme i København og har netop investeret i fem kontorbygninger, der nu skal laves til boliger.
Thomas W. Færch (tv) og Henrik Nissen hos Gefion Group har konverteret en række kontorejendomme til boliger i København og har nu nye projekter undervejs. Foto: Thomas Arnbo.
Thomas W. Færch (tv) og Henrik Nissen hos Gefion Group har konverteret en række kontorejendomme til boliger i København og har nu nye projekter undervejs. Foto: Thomas Arnbo.

De 5 ejendomme

  • Rosenvængets Alle, Kbh Ø 2.500 kvm
  • Stockholmsgade, Kbh Ø 3.500 kvm
  • Upsalagade 20, Kbh Ø 3.200 kvm
  • Amager Strandvej, Kbh S 9.000 kvm
  • Nørre Farimagsgade, Kbh K 6.000 kvm

Gefion Group har købt fem kontorejendomme, som nu skal konverteres til boliger. Projektværdien udgør mere end 1,1 milliarder kroner.

Blandt købene er en ejendom på hjørnet af Stockholmsgade og Dag Hammarskjölds Allé, der tidligere husede Øster Borgerdyd Gymnasium. Ejendommen på 3.341 etagemeter ved Østerport Station skal bygges om og udbydes som ejerlejligheder.

Ejendommene til konvertering findes fortrinsvis i centrum og brokvartererne i takt med, at deres hidtidige brugere forlader dem.

Henrik Nissen Udviklingsdirektør i Gefion Group

Derudover drejer det sig om en ejendom i Rosenvængets Alle med 2.500 etagemeter, Upsalagade med 3.200 etagemeter, Amager Strandvej med 9.000 etagemeter og Nørre Farimagsgade med 6.000 etagemeter. I alt 24.000 etagemeter.

Ifølge Gefion Group står mange københavnske kontorejendomme tomme, og de udgør et interessant potentiale for ejendomsudvikleren.

Flere projekter

-Vi har flere spændende projekter i pipelinen. Ejendommene til konvertering findes fortrinsvis i centrum og brokvartererne i takt med, at deres hidtidige brugere forlader dem. Der er mange i markedet, der gerne vil ind, men vi har en fordel i en god track record, som investorerne har tillid til samt et godt netværk opbygget igennem de seneste 15 år, siger udviklingsdirektør i Gefion Group, Henrik Nissen, i en pressemeddelelse.

Gefion Group ser sig selv som førende på markedet, når det gælder konvertering af kontorejendomme til boliger i Københavns-området, og ejendomsudvikleren har igennem de seneste to år fokuseret på denne type projekter og efter eget udsagn også mere end andre projektudviklere i markedet. Siden starten er fem ejendomme udviklet og solgt som ejerlejlighedsprojekter, og Gefion Group oplyser, at det ikke er svært at finde investorer til nye projekter.

Relateret indhold