F&P: Klar kritik af huslejeloft fra de Økonomiske Vismænd

Et huslejeloft er en dårlig idé, mener vismændende i DØR - og den kritik bør politikerne lytte til, mener brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Vismændene i Det Økonomiske Råd kommer i deres rapport med en klar kritik af det huslejeloft, som et smalt flertal i Folketinget har vedtaget. Indgrebet vil ifølge vismændene koste afkast for pensionsopsparerne, skabe usikkerhed om fremtidige investeringer og er ikke målrettet de lejere med størst behov.

F&P opfordrer partierne til at lytte til kritikken – og droppe både det vedtagne indgreb og alle ideer om tilsvarende huslejelofter på f.eks. erhvervsområdet.

Vismændene skriver sort på hvidt, at huslejeloftet vil betyde et lavere afkast for danske pensionsopsparere, selv om regeringen har hævdet det modsatte. Vi har fra F&P’s side selv foreslået en langt mere målrettet hjælp med ekstra boligstøtte til udsatte lejere, og jeg hæfter mig ved, at vismændene også fremhæver det som en langt bedre løsning.

Vi håber, at vismændenes rapport både vil give anledning til at droppe det planlagte huslejeloft – og i det hele taget undgå huslejelofter som en løsning.

Der har allerede været talt om, hvorvidt politikerne skulle gå endnu videre og også indføre et huslejeloft for virksomheder – på bekostning af de danske pensionsopsparere. Jeg håber, at samtlige 179 medlemmer af Folketinget vil lytte til vismændenes kritik, så den idé bliver endegyldigt skrinlagt.

Den store uro på markederne rammer allerede de danske pensionsopsparinger hårdt. I den situation er det selvsagt ikke specielt hjælpsomt med politiske indgreb som huslejeloftet, der rammer afkastet hos over en million pensionsopsparere.

Relateret indhold