Firmaets mand bliver partner nr. 7 i Skou Gruppen

Efter mere end 14 år i Skou Gruppen er Allan Wissing nu ny partner i gruppen, hvor han tiltrådte som snedkersvend i 2009.
44-årige Allan Wissing er syvende partner i Skou Gruppen, her skal han medvirke til at styrke byggevirksomhedens produktion yderligere.
44-årige Allan Wissing er syvende partner i Skou Gruppen, her skal han medvirke til at styrke byggevirksomhedens produktion yderligere.

Han er oprindeligt uddannet bygningssnedker men er i løbet af de sidste 14 år steget i graderne i nordsjællandske Skou Gruppen, hvor han i dag er projektleder og bl.a. ansvarlig for totalentreprisen på et nyt uddannelsescenter ved Bispebjerg Hospital.

Nu er 44-årige Allan Wissing blevet medejer, er indtrådt i ledelsen og skal medvirke til at styrke byggevirksomhedens produktion yderligere.

– Allan Wissing er en hamrende dygtig projektleder og i den grad en repræsentant for Skou Gruppens DNA, siger adm. direktør Martin Skou Heidemann og tilføjer:

– Allan begyndte som snedker, men viste fra starten, at han havde talent for og mod på mere ansvar. Så han har løbende fået mere ansvar og står i dag i spidsen for nogle af vores store projekter. Hele vejen igennem har han vist, at han er en dygtig produktionsmand og god kulturbærer. Med ham i ejerkredsen og ledelsen får vi styrket vores produktionsside.

Skal renovere 327 almene boliger

Allan Wissing startede som snedkersvend hos Skou Gruppen i 2009, men blev snart formand. I 2011 kom han med i byggeledelsen på nogle af Skou Gruppens større projekter, indtil han i 2015 blev projektleder på Skou Gruppens arbejde i Royal Arena.

I dag er Allan Wissing ud over ansvaret for totalentreprisen på uddannelsescenteret ved Bispebjerg Hospital også så småt ved at starte den store renovering af Stationsparken 1 i Gladsaxe, hvor Skou Gruppen over de kommende år skal renovere 327 almene boliger.

Selv siger Allan Wissing om den nye rolle, han nu indtager:

– Der er en rigtig god ånd i Skou Gruppen. Det passer mig rigtig godt, at vi har en flad organisation med korte beslutningsveje og meget stor hjælpsomhed overfor hinanden i hele virksomheden. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg har fået mulighed for at udvikle mig løbende og få mere ansvar og større opgaver over så mange år. At blive inviteret ind i ledergruppen og ejerkredsen er en kæmpe ære, siger han.

Relateret indhold