Fem tiltalt for millionsvindel gennem byggefirma

Ifølge anklagemyndigheden er de tiltalte anklaget for blandt andet leasingsvindel for ialt 76 millioner kroner. En af de fem er desuden tiltalt for afpresning.
Der er afsat 60 dage til sagen, der påbegyndes i Københavns Byret lige efter nytår. Foto: Colourbox.
Der er afsat 60 dage til sagen, der påbegyndes i Københavns Byret lige efter nytår. Foto: Colourbox.

En ganske opsigtsvækkende sag fra det københavnske bygge- og anlægsmiljø er blevet berammet til at begynde ved Københavns Byret lige efter nytår. Her er fem mænd, der alle er beskyttet af navneforbud, tiltalt for bedrageri via et leasingsystem i stil med det, der blev anvendt af Stein Bagger i skandalen om IT Factory. Det skriver epn.dk.

Svindel, svig og afpresning

Ifølge anklagen har de fem svindlet for et beløb på den anden side af 75 millioner kroner. Svindlen er sket gennem et byggefirma, der ligeledes er beskyttet af navneforbud.

Anklageskriftet bygger på 55 tilfælde af udstedelse af falske fakturaer til leasingselskaber vedrørende forskellige maskiner.

Ifølge epn.dk er tre af de fem desuden tiltalt for groft skatte- og moms-svig for i alt 11 millioner kroner, mens en af de fem også er tiltalt for afpresning til et beløb mellem fire og fem millioner kroner.

Relateret indhold