Entreprenør vinder byggeopgave til 72 mio.

STB Byg har vundet bygningsentreprisen på University College Lillebælt i Odense, der samler sine uddannelser.
5.400 studerende og cirka 550 medarbejdere får deres daglige gang i de nye undervisningslokaler. Visualisering: Cubo Arkitekter.
5.400 studerende og cirka 550 medarbejdere får deres daglige gang i de nye undervisningslokaler. Visualisering: Cubo Arkitekter.

STB Byg skal modernisere University College Lillebælts (UCL) nyindkøbte bygninger på Niels Bohrs Allé i Odense. Nu skal de gamle teknikumbygninger igennem en omfattende modernisering, før de i juni 2016 kan åbne dørene for UCL’s aktiviteter, der hidtil har været spredt på seks forskellige adresser i Odense. Hos STB Byg ser man frem til den store opgave til en værdi af 72 millioner kroner.

– Det er en spændende opgave. Det giver selvfølgelig altid nogle udfordringer, når man går i gang med at pille ved gamle bygninger, men vi har sendt et meget erfarent team til Odense, så skulle der dukke overraskelser op undervejs, vil de være i stand til at håndtere dem, så alt står klar til næste skoleår, siger adm. direktør i STB Byg, Jens Winther, i en pressemeddelelse.

Det giver selvfølgelig altid nogle udfordringer, når man går i gang med at pille ved gamle bygninger, men vi har sendt et meget erfarent team til Odense, der vil være i stand til at håndtere dem.

Jens Winther Adm. direktør, STB Byg

Høj arkitektonisk værdi

Byggeriet skal huse knap 5.400 studerende og cirka 550 medarbejdere. Bygningerne på Niels Bohrs Allé er fra 1960’erne og har i det ydre en høj arkitektonisk værdi, men trænger indvendigt til en grundig renovering. Der bliver især fokus på indeklima, og så skal bygningerne tilpasses et moderne studie- og arbejdsmiljø. På toppen af tre af bygningerne bliver der bygget penthouse- undervisningslokaler på i alt 3.300 kvm, mens der bliver bygget et helt nyt hus til radiografstudiet, da den bygning kræver særlige forhold på grund af stråling. Endelig skal der anlægges nye p-pladser og gårdrum.

Det er ikke nyt for STB Byg og herunder STB Entreprise at være omgivet af fynske dialekter på byggepladsen. Den Vejle-baserede virksomhed oplyser, at man vinder flere og flere entrepriser på den anden side af Lillebælt, og senest har entreprenøren stået bag renoveringen og udvidelsen af Missionshuset i Odense og det store daginstitutionsbyggeri Langeskov ved Kerteminde med plads til 254 børn.

STB Byg beskæftiger 100 medarbejdere, hvoraf cirka 60 er håndværkere.

Relateret indhold