Energieffektivt byggeri i verdensklasse

Syddansk Universitet inviterer til overrækkelse af energiperformance testprotokollen for deres nye undervisningsbygning OU44.
Den ny undervisningsbygning har lavt energiforbrug og høj komfort. Foto: Michael yde Katballe.
Den ny undervisningsbygning har lavt energiforbrug og høj komfort. Foto: Michael yde Katballe.

Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet (SDU) i Odense har netop modtaget en helt ny undervisningsbygning, der har lavt energiforbrug og høj komfort. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Bygningsstyrelsen, som hylder en ny performancetest for de tekniske installationer.

Testen, der i høj grad tilskrives æren for, at anlæggene lever op til Bygningsreglement 2020, beskriver præcist, hvordan de forskellige anlæg til el, vand, varme og ventilation skal leve op til en konkret og målbar ydeevne. Det skriver Bygningsstyrelsen.

Det er imponerende, at bygningen på Syddansk Universitet er leveret med så velfungerende installationer og med et meget lavt energiforbrug.

Direktør Gyrithe Saltorp Bygningsstyrelsen

– Det er imponerende, at bygningen på Syddansk Universitet er leveret med så velfungerende installationer og med et meget lavt energiforbrug. Performancetesten har endnu en gang vist sig at være en effektiv og velegnet måde at sørge for, at de tekniske anlæg fungerer som aftalt, siger Gyrithe Saltorp, direktør i Bygningsstyrelsen – bygherre for byggeriet.

Tilmelding og program

Rektor Henrik Dam byder velkommen, hvorefter Gyrithe Saltorp overrækker testprotokollen for OU44, der på 13 områder verificerer, at bygningsklasse 2020 er opnået. Før frokost præsenteres OU44 som laboratorium for intelligent energi og styring i bygninger, fremgår det af invitationen fra SDU.

Arrangementet, der afrunder byggeprocessen af OU44 og giver stafetten videre til universitetet, brugerne og forskerne, afholdes i Odense d. 24. februar fra 10.00-13.00 i OU44.

Tilmelding sker til [email protected] eller tlf. 65 50 35 48 senest d. 10. februar 2016.

Relateret indhold