EcoSense viser spændende studie af brugeradfærd

EcoSense projektet har på baggrund af data om energiadfærd i store bygninger bidraget til forskning om mulighederne indenfor reduktion. Resultaterne præsenteres 18. marts.
På et arrangement 18. marts kan interesserede høre mere om resultaterne i forskningsprojektet EcoSense. Foto: Colourbox.
På et arrangement 18. marts kan interesserede høre mere om resultaterne i forskningsprojektet EcoSense. Foto: Colourbox.

Finansieret af Innovationsfonden har det strategiske forskningsprojekt EcoSense i perioden februar 2012 til januar 2016 haft fokus på indsamling og analyse af data om energiadfærd i blandt andet store bygninger.

Det har været meningen med projektet at igangsætte initiativer, der kan understøtte reduktioner i energiforbrug eller skift i af el-forbrug til ‘grønne’ perioder. I forbindelse med afslutningsseminaret, inviterer EcoSense til præsentation af projektets resultater og til samarbejde om forsat udnyttelse af disse. Det skriver Kaj Grønbæk, projektleder EcoSense.

Energiadfærd i boligblokke

Fra Aarhus Universitet har ph.d.-studerende Matthias Nielsen analyseret Grundfoskollegiets beboers energiadfærd og udviklet et analyseværktøj, der muliggør analyse på de mange aktivitets- og forbrugsdata fra bygningen.

Hvor svært det så kan være at ændre energiadfærd, vil Mia Kruse Ramussen, Antropolog, Alexandra Instituttet forsøge at skabe vished omkring også gennem studierne af Grundfoskollegiet. Der ligeledes har haft til formål at udvikle metoder til at stimulere ændret energiadfærd.

Det er gratis at deltage. Arrangementet af holdes 18. marts i det lille auditorium på Incuba Science Park i Aarhus. Tilmelding efter først til mølle princip senest 8. marts.

Tilmelding her.

Relateret indhold