Det største år for MOE

Omsætningen steg i 2016 til 531,4 millioner kroner, mens resultatet efter skat voksede med 29 procent og udgør 25,2 millioner mod 19,5 millioner kroner i 2015.
MOE havde vækst på både top- og bundlinje i 2016 samt og en overskudsgrad på 6,1 procent. Foto: MOE/Adam Mørk
MOE havde vækst på både top- og bundlinje i 2016 samt og en overskudsgrad på 6,1 procent. Foto: MOE/Adam Mørk

Rådgivningsvirksomheden MOE har vind i sejlene på det danske marked. Virksomheden har mere end 650 medarbejdere, og er nu blandt Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder.

På indtjeningssiden blev 2016 det største år i virksomhedens historie. Omsætningen steg steg således til over en halv milliard kroner, mens resultatet efter skat vokser 29 procent til 25,2 millioner kroner. Tilsvarende tal var 19,5 millioner kroner i 2015. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

– Det er et meget positivt resultat for 2016, som alle i MOE kan være rigtig stolte af. Vi har i flere år arbejdet med at forbedre vores processer og udvikle forretningen i alle vores geografier, og vi har et godt grundlag for at fortsætte væksten og implementere vores 2020 strategi om at blive en nordisk koncern, siger administrerende direktør Christian Listov-Saabye.

Nyt kontor i Norge

MOE har de senere år styrket sin position i Norge. Medarbejderantallet er øget igennem organisk vækst, og virksomheden er med på flere markante projekter såsom Norges Idrettshøgskole og Norges største universitetsbyggeri, Livsvitenskapsbygget.

For at styrke væksten, åbner MOE nu endnu et kontor, der kommer til at ligge i Follo regionen, som er en af Norges kraftigste vækstzoner med et pulserende erhversliv og hæftig byggeaktivitet.

Udvikling og digitalisering

Virksomheden er i gang med flere udviklingsprojekter. Herunder ph.d. projektet MOE Building Design, der rummer et simuleringsværktøj, som kan styrke beslutningskompetencerne i samarbejdet med arkitekterne i de tidlige faser, hvor der tages mange vigtige beslutninger om energi, indeklima og bæredygtighed.

Specialistrådgivning er et område i vækst og virksomheden arbejder målrettet på yderligere ekspansion inden for højt specialiseret rådgivning. Det nyeste skud på stammen er etableringen af en afdeling, der tilbyder kunderne rådgivning på højt niveau om BIM, IKT og VDC.

– Vi har arbejdet med BIM i mange år, så det er bestemt ikke nyt at arbejde i virtuelle modeller, men de BIM modeller, vi arbejder med i dag, indeholder rigtig mange informationer, som kunderne kan bruge til at optimere deres byggerier. Det er en super spændende udvikling, der er i gang med at forandre den måde vi arbejder og samarbejder i branchen, fortæller Christian Listov-Saabye.

Relateret indhold