Dansk arkitektfirma vinder nyt museum i Norge

Rørbæk og Møller Arkitekter er udpeget som vinder blandt 137 forslag i den åbne internationale arkitektkonkurrence om et nyt maritimt museum i Norge.
Det maritime museum i Norge er resultatet af Rørbæk og Møllers fokus på at få flere opgaver i Norden. Visualisering: Rørbæk og Møller Arkitekter.
Det maritime museum i Norge er resultatet af Rørbæk og Møllers fokus på at få flere opgaver i Norden. Visualisering: Rørbæk og Møller Arkitekter.

Maritimt Museum

  • Bygherre: Randaberg Kommune
  • Beliggenhed: Tungevågen i Randaberg, Norge
  • Type: Museum
  • Areal: 2.500 kvm.

Det bliver danske Rørbæk og Møller Arkitekter, der skal tegne et nyt maritimt museum i Randaberg i Norge, og opgaven vækker stor begejstring hos Charlottenlund-firmaet.

– Vi glæder os utrolig meget til samarbejdet med Randaberg Kommune. Det, at få lov til at skabe et museum, som skal formidle viden om natur, miljø og teknologi med fokus på havets unikke ressourcer og skildre hvordan den maritime industri har skabt det moderne Norge, er en fantastisk opgave, siger arkitekt hos Rørbæk og Møller, Anders Wesley Hansen.

Det, at få lov til at skabe et museum, som skal formidle viden om natur, miljø og skildre hvordan den maritime industri har skabt det moderne Norge, er en fantastisk opgave.

Anders Wesley Hansen Arkitekt, Rørbæk og Møller

Museet er udformet som et stiliseret landskab, der er indpasset i den smukke kyststrækning på Tungevågen. Projektet integrerer de slyngede stiforløb langs kysten i museet, og fra vandet tegner bygningen sig som et glasskår i terrænet, der efter mørkets frembrud vil gløde svagt som et diskret vartegn i det unikke landskab, huset er en del af. Overalt i bygningen er der et storslået udsyn over havet og kysten, som udstillingen omhandler.

Har søgt opgaver i Norden

Udover at rumme innovative, fleksible og inspirerende udstillings- og undervisningsfaciliteter skal museet også medvirke til at minimere klima- og miljøbelastningen og være et godt eksempel på bæredygtigt byggeri.

Rørbæk og Møller Arkitekter står senest bag flere markante projekter såsom udvidelsen af N. Zahles Gymnasieskole ved Nørreport, Gefion Gymnasium i København, Universitetshospitalet for Store Husdyr i Taastrup samt Skov og Landskab på Frederiksberg, og opgaven i Norge er resultatet af en indsats for at få flere opgaver i Norden.

– Det nye museum i Norge er et væsentligt projekt for Rørbæk og Møller Arkitekter i forlængelse af vores ønske om at udvide tegnestuens arbejder til resten af Norden, siger adm. direktør Nicolai Overgaard.

Relateret indhold