Cowi styrker sin digitale position med opkøb af specialistvirksomhed

Med nye softwareløsninger til automatisering kan der arbejdes mere effektivt i den tidlige projekteringsfase på store byggeprojekter. Cowi har opkøbt virksomheden Flux Automated Design for at kunne tilbyde netop dette.
De 18 medarbejdere i Flux Automated Design er specialister i softwareløsninger til automatisering af især tekniske installationer i den tidlige projekteringsfase, men fokus fra starten i Cowi vil være at udvide inden for konstruktioner også.
De 18 medarbejdere i Flux Automated Design er specialister i softwareløsninger til automatisering af især tekniske installationer i den tidlige projekteringsfase, men fokus fra starten i Cowi vil være at udvide inden for konstruktioner også.

Cowi udvider koncernen med opkøb af Flux Automated Design, der leverer konsulentydelser inden for byggebranchen og udvikler softwareløsninger til automatisering af den tidlige fase af projekteringsprocessen.

Dermed kan den danske rådgivende ingeniørvirksomhed med tilhørende arkitektdivision Arkitema nu tilbyde endnu mere digitaliseret og automatiseret rådgivning til kunder med store bygge- og industriprojekter.

– Med Flux Automated Design får vi adgang til kompetencer og softwareløsninger, som betyder, at vi kan arbejde mere effektivt i den tidlige projektfase. De kommer bl.a. med værktøjer, som giver mulighed for hurtigt at starte et BIM-projekt og automatisk skitsere, hvordan de tekniske installationer vil se ud i praksis i projektet. Og det giver et styrket udgangspunkt for at gennemføre næste projektfase, siger Niels Treldal, senior director for Digital Transformation og Innovation i Cowi.

Efterspørgsel efter tidlige designløsninger

Byggebranchen står over for en række skærpede krav, blandt andet til dokumentation af projekternes CO?-aftryk. Disse krav oplever Cowi medfører en stigning i efterspørgslen på endnu tidligere at kunne lave designløsninger, også inden for ingeniørfagene, hvilket netop kræver automatiseringsværktøjer.

Divisionsdirektør for Byggeri og Industri i Cowi, Frans Dupont, tilføjer:

– Med opkøbet får vi tilført nye værdifulde digitale kompetencer og værktøjer. Flux Automated Design bidrager med specialistviden inden for bl.a. softwareløsninger til automatisering af projekteringsprocesser, især i de tidlige faser, og kan endvidere bl.a. hjælpe os med at imødekomme efterspørgslen på dokumentation af projekters miljøpåvirkning tidligt i faserne.

Giver værdi for alle aktører

Ved at forene kræfter og kompetencer kan den samlede enhed nu sætte den allerede eksisterende viden og services i spil i forhold til projektportefølje og kundebase og parallelt samskabe nye innovative ydelser og services. Det giver samtidig Flux Automated Design bedre muligheder for at vækste forretningen og udvikle flere produkter.

– Vi får et stærkt udgangspunkt for at realisere vores vision om at være pioner i byggeindustrien og en væsentlig IT-leverandør til byggebranchen. Vi ser en fremtid, hvor branchen i vidt omfang skal indarbejde digitalisering og automatisering, fordi det giver værdi for alle aktører, uagtet om det er bygherrer, entreprenører eller rådgivere, siger Jan Holsøe, managing director i Flux Automated Design, der foreløbigt vil operere som selvstændig enhed under eget brand.

Relateret indhold