I DI Byggeri er nedriverne blandt dem, der tegner fremtidens vinderbrancher i byggeriet. Ganske enkelt fordi branchen spiler en helt central rolle i skiftet til det cirkulære byggeri, som branchen i disse år er ved at omstille til.
I byggeriets cirkulære kredsløb handler det om genanvendelse af materialer og design for adskillelse. Det er præcis det, som den moderne nedrivervirksomhed har som fokus og DNA.
Nedriverne vil derfor være at finde i første række, når Huset i Middelfart den 17.-18. marts samler hele byggeriet værdikæde. Målet er at udveksle erfaringer og skabe netværk for det fremtidige cirkulære byggeri.
– Her tager Nedriversektionen i DI Byggeri gerne teten på vegne af det udførende byggeri. Det er helt naturligt, da omtanke med henblik på at skille bygninger af i dets enkelte elementer og efterfølgende genanvendelse er den miljømæssige faglighed i en moderne nedrivervirksomhed, fortæller Thomas Kingo Karlsen, der er formand for Nedriversektionen i DI Byggeri.
Kompetenceboost til hele byggebranchen
For den brede ejerkreds til Circular Build Forum handler forummet om at dele viden på tværs af værdikæden. Dermed skaber man grundlag for at give hver branche et kompetenceboost. For alle er det interessant at høre, hvad andre har at bidrage med – og så naturligvis at aflevere den viden, man selv pusler med af værktøjer til det cirkulære byggeri.
Thomas Kingo ser personligt frem til at knytte stærke brancheaktører tættere sammen i netværk, fordi ingen kan nå målet alene. Der er en meget stor indbyrdes afhængighed at tage hensyn til for at komme videre.
– Det slutter jo ikke her. Tværtimod er vi lige begyndt, og jeg ser meget frem til at blive klogere på alle andres overvejelser. Hvad gør de – og hvad kan jeg bruge det til i forhold til metoder og teknologi?, spørger Thomas Kingo.
Bliver et årligt mødested
Circular Build Forums ejerkreds har besluttet, at forummet skal være en årlig tilbagevendende begivenhed. En gang om året vil man altså sikre sig, at alle går i samme retning og eventuelt korrigere efter behov.
– Det handler også om at undgå at modarbejde hinanden løsninger. Derfor er det vigtigt, at ejerkredsen bag CBF er sammensat af engagerede byggefolk, der ønsker at fremme cirkulært byggeri. Vi mærkede allerede sidste år på CBF2021, hvor let man løber ind i den ene interessante samtale efter den anden, fortæller Thomas Kingo Karlsen og fortsætter:
– Værdien er et overskueligt publikum, der giver masser af networking med andre interessenter, der har betalt for at være med. Det betyder et seriøst engagement, hvor alle deltageres faglighed skinner igennem.