Klostermarkskolen er en privatskole i Aalborg, grundlagt i 1871, hvor personlig og faglig udvikling går hånd i hånd med fællesskab og kreativitet baseret på stolte traditioner, kombineret med moderne læringsformer.
C.F. Møller Architects har i en indbudt konkurrence med et team bestående af totalentreprenør Magnus Thomsens Eftf. og ingeniør Frandsen & Søndergaard vundet opgaven om en tilbygning til Klostermarksskolen, beliggende på kanten mellem Hasseris og Aalborg Vestby.
– Visionen for tilbygningen til Klostermarkskolen, har været at skabe en bygning, der med sin arkitektur tænker den eksisterende bebyggelse ind og spiller med og mod den. Det omkringliggende område er beriget med bygninger, som hver især har et særkende og høj arkitektonisk kvalitet. Det er denne præmis, Klostermarksskolens tilbygning skal indpasse sig i, fortæller Søren Tortzen, som er arkitekt og afdelingsleder af C.F. Møller Architects i Aalborg.
I alt deltog tre teams i konkurrencen, som blev afgjort efter først en præsentations- og derefter en forhandlingsrunde.
Tilbygningen afspejler indholdet
Klostermarkskolens ny tilbygning rummer tre funktioner fordelt på de respektive etager. En multisal i stueplan, en naturfagsetage og en billedkunstetage. Facaderne afspejler direkte funktionerne og stemningerne på den enkelte etage.
Multisalens høje rum kommer til udtryk i facaden med store vinduespartier, der inviterer omgivelserne ind og sikrer transparens mellem by og skole. Mod skolegården åbner multisalen sig op og indbyder til ude-inde aktiviteter i samspil med en udvidet aktivitetstrappe og den øvrige del af skolegården. Her beklædes murværket partielt med trælister, som både giver børnene mulighed for at opleve rare materialer i deres umiddelbare nærhed og et grundlag for begrønning af facaden i form af klatreplanter.
Naturfagsetagen er med klassisk etagehøjde og veltilpasset vinduessætning i facaden.
Billedkunstetagen er helt særlig med en atelierlignende stemning og står stramt i blankt murværk uden vindueshuller mod nord og syd. To østvendte ovenlys sikrer et godt arbejdslys til kunstlokalerne og skaber den rette kunstnerstemning. Ovenlysene fremstår som meget markante tagformer, der både giver huset identitet, men samtidig også afspejler dets funktion.
En indskudt etage – som en hems – tilbyder børnene et særligt og afsondret sted at være kreative i.
Arbejdet begynder i foråret 2020 og forventes afsluttet i efteråret 2021.
Bidrager til Aalborgs udvikling
C.F. Møller Architects har igennem mange år bidraget til Aalborgs positive udvikling og står blandt andet bag den nye Havnefront og Kulturbroen over Limfjorden. Virksomheden har også bidraget til at løfte bolig og livskvaliteten i Aalborg Øst med blandt andet renoveringerne af Sundparken og Magisterparken, der er præmieret både nationalt og internationalt.
Aktuelle projekter er blandt andet Nordre Havnepromenade, DLG-siloen og V-husene, som alle er attraktive boligprojekter ved Limfjorden.
Tegnestuen arbejder pt med udviklingen af både landskab, byrum og byggerier på Stigsborg Havnefront – en helt ny bydel på “solsiden” af Aalborg.
Kendt for skoler
Gennem årene har C.F. Møller Architects markeret sig særligt indenfor skoler og uddannelsesinstitutioner. Blandt de seneste færdige projekter er Copenhagen International School, en bæredygtig og spektakulær skole beklædt med 12.000 solcellepaneler og Tiundaskolen i Sverige.
Igangværende skoleprojekter er Ny Islands Brygge Skole i København og Glemmen skole i Norge.
Derudover har C.F. Møller tegnet flere universiteter og højere læreanstalter. Blandt andet Aarhus Universitet, som er på den danske arkitekturkanon, Det tekniske fakultet for SDU og Biomedicum i Stockholm for Karolinska Instituttet, som er kendt for uddelingen af Nobelpriser i medicin og psykologi.