Bygningsministeren planlægger stor byggekonference

Nu mødes bygningsminister Hans Christian Schmidt med den danske byggebranche til fem regionale fyraftensmøder. Møderne følges op af en stor byggekonference.
Efter de fem fyraftensmøder vil bygningsminister Hans Christian Schmidt afholde en byggekonference, der skal samle op på de gennemgående temaer fra møderne. Foto: Steen Brogaard.
Efter de fem fyraftensmøder vil bygningsminister Hans Christian Schmidt afholde en byggekonference, der skal samle op på de gennemgående temaer fra møderne. Foto: Steen Brogaard.

Når transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt nu tager hul på en række uformelle fyraftensmøder rundt omkring i hele landet, er formålet at lære byggebranchen bedre at kende. Ministeren vil gerne høre, hvad der rører sig i den samlede branche og møde alle dele af branchen lige fra arkitekter, producenter, entreprenører, håndværksmestre til svende, arbejdsmænd og lærlinge.

I forbindelse med hvert møde vil fem forskellige dele af branchen bidrage med deres perspektiv på fremtidens muligheder og udfordringer, og efter oplæggene vil der være plads til debat.

Der er brug for, at vi arbejder sammen om at styrke byggeriet og skabe mulighederne for, at der kommer gang i væksten i hele landet.

Hans Christian Schmidt Transport- og bygningsminister

Stor byggekonference

Som opfølgning på møderne planlægger ministeren også allerede at afholde en stor byggekonference, hvor de gennemgående temaer fra møderne vil blive drøftet og debatteret.

– Byggeriet er en vigtig branche for det danske samfund og beskæftiger seks procent af arbejdsstyrken. Derfor er der brug for, at vi arbejder sammen om at styrke byggeriet og skabe mulighederne for, at der kommer gang i væksten i hele landet, siger Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Jeg ser frem til at møde byggebranchen og få nogle gode og konstruktive input til det videre arbejde, og jeg håber, at vi kan stå sammen om at finde tidens nødvendige løsninger og gribe fremtidens muligheder.

Fyraftensmøderne afholdes 17. februar i Aalborg, 18. februar i Skanderborg, 3. marts i Slagelse, 31. marts i Odense og 4. april i Haderslev.

Relateret indhold