Bygninger forurener mindre end fødevarer

Opvarmning af vores boliger og brug af strøm sviner mindre end CO2-udledningen fra vores madvarer, viser ny undersøgelse.
Vores forbrug af mad overgår udledningen af CO2 fra blandt andet opvarmning af boliger. Foto: Colourbox.
Vores forbrug af mad overgår udledningen af CO2 fra blandt andet opvarmning af boliger. Foto: Colourbox.

CO2-udledningen fra blandt andet opvarmning af vores huse er ikke den største klimabelastning. Det slår tænketanken Concito fast i en ny undersøgelse.

Det er derimod ifølge tænketanken danskernes madforbrug, der topper listen over klimasyndere. I gennemsnit udledes der således per dansker årligt cirka 2,5 tons CO2 fra bilkørsel, opvarmning af boliger samt forbrug af strøm.

Til sammenligning udledes der i gennemsnit cirka tre tons CO2 per dansker om året igennem den mad, vi forbruger.

Især forbruget af oksekød topper listen over energibelastende fødevarer, viser undersøgelsen.

Ifølge Concita bør fokus i fremtiden derfor i højere grad være rettet mod danskernes forbrug af fødevarer, og ikke i lige så høj grad mod energiudledningen fra vores bygninger.

Relateret indhold