Byggeriets generalist får stjerner på skuldrene hos Cornelius Vöge

Med en række relevante uddannelse i bagagen træder Martin Praëm nu ind som tegnestuechef i arkitektvirksomheden Cornelius Vöge. 'Byggeriets generalist' kalder en af tegnestuens stiftere ham.
37-årige Martin Praëm betegnes som en person med et stort fagligt engagement i forhold til udvikling af både fag og branche.
37-årige Martin Praëm betegnes som en person med et stort fagligt engagement i forhold til udvikling af både fag og branche.

Tømrer, bygningskonstruktør, byggeøkonom og arbejdsmiljøkoordinator. Knap 20 års erfaring indenfor arkitektfaglig bistand og strategisk bygherrerådgivning til offentlige og private kunder.

37-årige Martin Praëm er nærmest cand.alt. indenfor byggeri og arkitektur og er derfor udnævnt som tegnestuechef hos arkitektvirksomheden Cornelius Vöge.

– Martin er en byggeriets generalist. Jeg har i hvert fald ikke mødt mange i branchen med et større register at spille på. Martin har et virkelig godt blik for både helhed og detalje, og det kommer hver eneste dag kolleger, kunder og samarbejdspartnere til gavn. Helt ud på byggepladserne demonstrerer han stærke ledelses- og samarbejdskompetencer, siger partner og administrerende direktør Nanna Vöge.

Stor tilgang af projekter

Martin Praëm begyndte sin tegnestuekarriere hos Dall & Lindhardtsen, men blev for fem år siden hentet til Cornelius Vöge i forbindelse med projekteringen af Vandkulturhuset på Papirøen i København.

De seneste to år har Martin arbejdet som projektchef og projekteringsleder på blandt andet Julemærkefondens Hus, der er under udførelse. Denne og andre opgaver for nuværende kunder vil han fortsat have ansvaret for og bevarer på den måde den tætte kontakt til håndværket, byggepladser og projekter.

Nu træder han ind i ledelsen på et tidspunkt, hvor tegnestuen har stor tilgang af projekter. Han får ansvar for ressourcestyring og produktion

– Jeg har været med til at formulere virksomhedens strategi for de kommende år. Jeg ved, hvilken vej vi skal, og jeg kender holdet og ved, hvor højt fagligt niveau tegnestuens 20 medarbejdere leverer på. Jeg kan stå 100 % inde for tegnestuens arkitektur og værdier. Det krævede derfor ingen betænkningstid at sige ja. Min opgave bliver at sikre stabil drift og uændret højt kvalitets- og serviceniveau i takt med, at virksomheden vokser, siger den nye tegnestuechef.

Det perfekte tidspunkt

Martin Praëm bliver en del af tegnestuens ledelse og får tæt samarbejde med virksomhedens ejere, administrerende direktør Nanna Vöge og kreativ direktør Dan Cornelius, der etablerede tegnestuen i 2006.

– Det er det perfekte tidspunkt for os at udvide ledelsen på. De sidste tre år har vi brugt på at konsolidere og professionalisere vores virksomhed, og vi føler os klar til ny vækst og udvikling. Med Martin som del af ledelsen, får vi skabt en ny forudsætning, hvor Dan og jeg samtidig får mere tid til at udvikle organisation, forretning og ikke mindst kunstnerisk-kreativt den arkitektur, vi står for, fortæller Nanna Vöge.

Relateret indhold