Byggepladstyve afsløret ved GPS-sporing

Politiet har anholdt en dansker og to polakker efter milliontyverier fra store byggepladser i Esbjergområdet med hjælp fra en simpel bluetooth-enhed.
Håndværkeres elværktøj for et millionbeløb blev fundet i en gammel bygning i Esbjerg, og det var en GPS-sporing, der hjalp politiet på rette vej. Arkivfoto.
Håndværkeres elværktøj for et millionbeløb blev fundet i en gammel bygning i Esbjerg, og det var en GPS-sporing, der hjalp politiet på rette vej. Arkivfoto.

En GPS-sporing førte tirsdag morgen politiet til afsløring af tre værktøjstyve ved Esbjerg. Sammen med de tre tyve fandt ordensmagten stjålet elværktøj for over en millioner kroner i nogle gamle bygninger ved landsbyen Andrup. Det skriver Jydske Vestkysten i en artikel.

Politiet og byggefirmaer i Esbjerg håber hermed, at der er sat en stopper for en bølge af tyverier af kostbart værktøj fra byggefirmaer i området. Ifølge Jydske Vestkysten er der nemlig foregået en del tyverier i påsken, hvor byggepladserne har ligget stille.

GPS-sporing gav gevinst

Det var en test af en GPS-sporingsenhed, der gav gevinst, da Martin Jensen fra tømrerfirmaet Jensen & Jensen mødte på arbejde tirsdag morgen på deres byggeplads i Fyrparken i Esbjerg. Her blev han mødt af et tyveri af værktøj for 250.000 kroner.

– Jeg havde sat en GPS-enhed på en dyr sømpistol. Så da jeg kiggede på app’en på min telefon, sagde det “boom”. Der var en prik, der viste, at sømpistolen var på Andrup Byvej i nogle gamle bygninger ved en tidligere pladesmed nær den gamle skole, siger Martin Winther, partner i tømrerfirmaet Jensen & Jensen, til Jydske Vestkysten.

Martin Winther kontaktede da straks politiet.

Men det var kun Martin Winthers udstyr, som politiet fandt i de gamle bygninger. Politiet kunne derimod meddele, at der var tale om tyvekoster fra flere byggefirmaer i Esbjerg – og de anslår at det stjålne har en samlet værdi af over en millioner kroner.

Relateret indhold