Byfællesskab samler de sidste almene boliger i Carlsberg Byen

Boligselskabet fsb vil bygge et byfællesskab med ca. 200 almene boliger til singler, par, familier og seniorer i Carlsberg Byen. Bygningen bliver beklædt med tegl, der vil stå godt til de øvrige nybyggerier samt de historiske og fredede bygninger.
De kommende beboere i det nye byfællesskab kan forvente at flytte ind i første kvartal 2027. Bygningen bliver placeret ud til Ny Carlsberg Vej, hvor alléen med træer bliver reetableret og de fredede brosten på den historiske vej op til Elefantporten bliver genlagt. Illustration: Werk arkitekter
De kommende beboere i det nye byfællesskab kan forvente at flytte ind i første kvartal 2027. Bygningen bliver placeret ud til Ny Carlsberg Vej, hvor alléen med træer bliver reetableret og de fredede brosten på den historiske vej op til Elefantporten bliver genlagt. Illustration: Werk arkitekter

Forskellige generationer får muligheder for at berige hinanden i det levende og aktive byhus med ca. 200 almene boliger, som boligselskabet fsb ønsker at opføre i Carlsberg Byen.

I byfællesskabet vil der være boliger og fællesfaciliteter til mennesker i alle faser af livet – konkret fordelt med ca. 110 ungdomsboliger til singler og par og ca. 90 familieboliger og seniorboliger – alle af forskellig størrelse. I alt drejer det sig om 12.750 etagekvadratmeter.

Grundidéen er at skabe en stærk ramme om fællesskabet og nogle attraktive boliger for alle generationer. Byfællesskabet er vigtigt for at imødekomme menneskers behov for netværk og fællesskaber og for at forebygge ensomhed, er fsb’s holdning.

– Almene boliger har altid bygget på fællesskab, fordi beboerne er sammen om at bestemme i deres boligafdeling. Her går vi skridtet videre og etablerer også rammer for et særligt byfællesskab, siger Mads Malik Knudsen, formand for fsb, der har udviklet byfællesskabet i samarbejde med Werk arkitekter.

Byfællesskabet rummer mange forskellige boformer, der byder både seniorer, familier og unge, par og singler velkommen - og indbyder til fællesskaber på tværs af generationer.  Illustration: Werk arkitekter
Byfællesskabet rummer mange forskellige boformer, der byder både seniorer, familier og unge, par og singler velkommen – og indbyder til fællesskaber på tværs af generationer. Illustration: Werk arkitekter

De sidste af 600 almene boliger

Den nye fsb ejendom placeres på hjørnet ved Ny Carlsberg Vej og Gærtorvet. Placeringen ud til Ny Carlsberg Vej er særlig, idet Udviklingsselskabet Carlsberg Byen reetablerer alléen med træer og genlægger de fredede brosten på den historiske vej, der fører op til Elefantporten.

– Vi er glade for, at vi er nået så langt med de sidste af de i alt 600 almene boliger i Carlsberg Byen, at der nu er underskrevet en hensigtserklæring med fsb. Det er vores forhåbning, at vi nu kan komme godt videre i processen, så byggeriet kan komme i gang og dermed sætte det sidste punktum for opførelsen af Carlsberg Byen. fsb’s byfællesskab er et ambitiøst og meget flot projekt med gode faciliteter, og vi er glade for, at de har valgt netop Carlsberg Byen som placering, siger Jens Nyhus, adm. direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Fælles faciliteter for alle beboere

Alle de fælles faciliteter er samlet i hele stueetagen med de fire boligtyper ovenpå fordelt i hvert sit hjørne af det 4-6 etagers høje byggeri. Der er et antal fælleskøkkener både ude og inde knyttet til alle boligtyperne, og så vil der være adgang for alle beboere til f.eks. aktivitetsrum, læsesal, værksted, gæsteboliger, gårdrum og nærgenbrugsstation.

Bygningen bliver beklædt med tegl – et produkt, der er holdbart og indskriver sig elegant med resten af området, hvor størstedelen af både de historiske og fredede bygninger samt den nye arkitektur består af tegl med en stor detaljerigdom.

Der er forventet byggestart i første kvartal 2025 og forventet indflytning første kvartal 2027.

Relateret indhold