Building Green 2022 er skudt i gang

Dørene til bæredygtighedseventet i Forum i København er slået op, og de grønne ambitioner er højere end nogensinde. Nina Koch-Ørvad fra Værdibyg har netop budt velkommen til to dage med 130 talere, debatter og 180 udstillere med bud på fremtidens løsninger.
Nina Koch-Ørvad, Værdibyg, åbnede Building Green 2022 i København.
Nina Koch-Ørvad, Værdibyg, åbnede Building Green 2022 i København.

For 12. gang er byggeriets aktører inviteret til Building Green i Forum i København.

Over to dage vil de mange tusinde besøgende blive klogere på branchens udfordringer, der såvel er selvskabte som påvirkede af udviklingen i verden.

Er de bedste år bag os, spørger bæredygtighedseventet under årets tema ‘Vejen til Absolut Bæredygtighed’, som i dag og i morgen vil cirkulere om mulighederne for at vende udviklingen og gøre de kommende år til de bedste.

Planetære grænser i fokus

Gennem debatter og keynotes vil der blandt andet blive undersøgt og diskuteret, hvilke materialer der optager færrest af klodens ressourcer, hvordan digitale løsninger kan være en del af løsningen, hvorfor samarbejde på tværs af værdikæden er nødvendigt, og hvordan lovgivningen skal understøtte ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’ igennem opdateringer og tilpasninger til det, der er nødt til at den nye virkelighed.

Besøgende stod i lange køer, da dørene åbnede.
Besøgende stod i lange køer, da dørene åbnede.

CO2-aftryk og LCA-beregninger kommer naturligt til fylde på de fem scener og i samtalerne hos de 180 udstillere. Men fokus rettes også mod biodiversitet, luftforurening, overforbrug, økonomisk ulighed og vandforbrug, da svarene på fremtidens udfordringer kræver, at også de planetære grænser for planeten tages i betragtning.

Årets første taler var Kate Raworth. Hun er ophavskvinden til den økonomiske Doughnut-model, hvor befolkningers behov kan tilgodeses, uden at det fører til kritisk belastning af jordklodens økologiske systemer.

– Det kræver dog et opgør med traditionel økonomisk tænkning og udpegning af nye målsætninger, lød hendes budskab fra London, hvorefter hun præsenterede en række eksempler verden over på urbane udviklingsprojekter.

Kate Raworth var med fra London.
Kate Raworth var med fra London.

– Vi skal øge ambitionerne for at kunne klare udfordringen, og det kræver blandt andet, at virksomheder og måden at føre forretningen på skal omdannes.

For hvad er det egentlige formål med en pågældende virksomhed, hvorfor eksisterer den? Hvordan er virksomhedens relationer, og hvordan udleves virksomhedens værdier i alle led? Hvordan er virksomheden ejet og finansieret? Hvordan tjener den penge? Det er spørgsmål, vi blive nødt til at stille os, hvis vi skal lykkes.

Relateret indhold