Build in Wood – to dages fest for træbyggeriet

Trækonferencen løber af stablen 18. og 19. maj med fokus på udfordringer med træbyggeri, træ som ressource og valg af byggesystem.
En mulighed for at netværke og blive fagligt opdateret på træbyggeriet - Build in Wood midt i maj.
En mulighed for at netværke og blive fagligt opdateret på træbyggeriet - Build in Wood midt i maj.

For femte gang afholder Building Green trækonferencen Build in Wood, og i år inviterer de byggebranchen sker det i The Plant Cph. Målsætningen for konferencen er, at være med til at skubbe på træagendaen i Danmark.

Ifølge Building Green er der nemlig sket en udvikling i forhold til træbyggeri i Danmark de seneste år, men der er fortsat et stort potentiale for mere træbyggeri.

– Siden Build in Wood blev afholdt første gang i 2018, er der sket meget inden for professionelt træbyggeri i Danmark. Vi har i dag flere cases og opførte bygninger, og vi har erfaringer, vi kan dele på tværs af branchen. Samtidig med udviklingen i Danmark skal vi fortsætte med at blive inspireret af udlandet og lære af de erfaringer, andre har gjort sig, fortæller Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

– Vi kan se, at Build in Wood er blevet netværksstedet, hvor parterne i branchen får meget ud af at netværke med hinanden og kan bruge netværket i deres arbejde med træ. Det er vi glade for at kunne facilitere.

Træbyggeriets udfordringer og træet som ressource

Det er vigtigt at kende til både muligheder og udfordringer med træbyggeri, hvis vi skal have mere træbyggeri i Danmark. Derfor spiller det en stor rolle i programmet til årets Build in Wood.

Det består af to dages med fire forskellige spor inden for træbyggeri lige nu: om brandstrategier, æstetik, akustik og livet med træ.

Derudover er der 40 talere på programmet og flere udenlandske træeksperter som blandt andre svenske Stefan Sjöberg fra Kjellander & Sjöberg Architects, norske Siv Helene Stangeland fra Helen & Hard og Brendan Macfarlane fra Paris-tegnestuen Jakob + Macfarlane.

Designet til at udbrede træbyggeriet

Der er lagt mange tanker og research bag programmet, lyder det fra Building Green.

– Programmet er udviklet på baggrund af omfattende research, hvor vi har talt med arkitekter, ingeniører, leverandører og specialister, og derefter udvalgt de emner, der fylder mest i hverdagen, og hvor der er flest muligheder eller udfordringer, så vi kan udbrede træbyggeriet, fortæller Sarah Elhauge.

– Hvis vi skal i mål med vores klimamål, skal almindelige boliger, almene boliger, kontorbygninger og store flotte konstruktioner alle være en del af træbyggeriet i Danmark, og det vil vi gerne være med til at sprede den nødvendige viden om.

Relateret indhold