Årstiderne Arkitekter vil tegne flere sportsarenaer

Silkeborgs nye Jysk Park fuldendte et stadion-hattrick for Årstiderne Arkitekter, der går målrettet efter at tegne flere sportsarenaer i Danmark og resten af Norden.
Jysk Park er tegnet af Årstiderne Arkitekter, der har tegnet tre ud af de seneste ti nye fodboldarenaer i Danmark. Udover Silkeborg er det stadions i Vejle og Herning.
Jysk Park er tegnet af Årstiderne Arkitekter, der har tegnet tre ud af de seneste ti nye fodboldarenaer i Danmark. Udover Silkeborg er det stadions i Vejle og Herning.

Arenaer, især fodboldstadions, er ved at udvikle sig til lidt af en niche for Årstiderne Arkitekter. I løbet af de seneste 10 år har firmaet stået bag MCH Arena i Herning, det nye Vejle Stadion og senest Jysk Park i Silkeborg, der blev indviet den 31. juli i år. Men her ser det ikke ud til at stoppe.

– Stadionbyggeri er spændende opgaver, som for os oprindeligt var funderet i hjerteblod og hjemmebaneveneration. Siden har det med vores høstede, værdifulde erfaringer udviklet sig til et vigtigt element i et af vores strategiske fokusområder, leisure-segmentet, siger direktør Torben Klausen i en pressemeddelelse.

Ambitionen om flere stadions

Sammen med resten af virksomheden håber og tror direktøren, at Jysk Park bliver fulgt op af endnu flere sportsarenaer.

– Da vi vandt byggeriet i Herning, var det benhårdt arbejde fra bunden med blod, sved og hjemmebaneveneration. Derfor var det også glædeligt, at MCH Arena efterfølgende blev kåret til landets bedste stadion. I Vejle var vores erfaring med udvikling af stadion vigtig for, at vi vandt. I Silkeborg var det ikke længere tilfældigt, at vi vandt konkurrencen. Vi har nu opbygget så meget erfaring, og den kan med garanti bruges, hvis der skal bygges andre stadions. I Danmark eller i Norden, vurderer Torben Klausen.

Relateret indhold