AP Pension overdrager almene boliger til fsb

48 bæredygtige boliger i Kronehaverne i Københavns Ørestad står klar til beboerne i det almene boligselskab fsb.
København er rykket 48 boliger tættere på at få en blandet by, som der er politisk stemning for at skabe.Foto: Dansk Drone Film og Foto.
København er rykket 48 boliger tættere på at få en blandet by, som der er politisk stemning for at skabe.Foto: Dansk Drone Film og Foto.

44 almene boliger og fire ungdomsboliger, som AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har stået for opførelsen af, er netop givet videre til boligselskabet fsb. De 48 boliger er en del af Kronehaverne i Ørestaden i København, hvor AP Pension tidligere på året kunne indvie 174 private lejeboliger.

– Vi har opført en række bæredygtige boliger i Kronehaverne, hvor fællesskabet spiller en stor rolle. Med fælles tagterrasser og grønne fællesarealer, hvor folk kan mødes på kryds og tværs, er der gode muligheder for, at fællesskaber kan mødes. De elementer er blandt andet en del af vores arbejde med bæredygtige boliger, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson om boligerne, der har adresse på Ørestads Boulevard og er opført af 5E Byg og tegnet af Cobe.

Hos fsb er der stor tilfredshed med, at de almene boliger i Kronehaverne nu er klar til lejerne, der er begyndt at flytte ind.

– Når almene og private aktører bygger tæt sammen og i fællesskab, er det muligt at nå målet om flere nye almene boliger. Det er et bevis på, at det er muligt at skabe en blandet by og en hovedstad, hvor der er plads til forskellige mennesker med forskellige økonomiske forudsætninger, siger fsb’s formand Steen Søndergaard Thomsen.

Samarbejdet mellem AP Pension og fsb sker efter den delegerede bygherremodel, hvor det er AP Pension der udbyder byggeriet og opfylder kravet om 25 procent almene boliger i nybyggeri efter kommunalt krav.

Relateret indhold