Anlægsgartner søger input fra unge, grønne hjerner

Anlægsgartnerkoncernen idverde vil sammen med et ungdomspanel udvikle nye løsninger indenfor miljø, klima, bæredygtighed, natur og cirkulær økonomi.
Miljø, klima, natur, cirkulær økonomi og bæredygtighed bliver samlingspunktet i idverdes nye ungdomspanel 'Whyboard'.
Miljø, klima, natur, cirkulær økonomi og bæredygtighed bliver samlingspunktet i idverdes nye ungdomspanel 'Whyboard'.

Med ungdomspanelet ‘Whyboard’ inviterer idverde unge mellem 18 og 25 år til at hjælpe med at udvikle initiativer inden for grøn, social og økonomisk vækst. Det er et skridt på idverdes vej mod en mere bæredygtig fremtid samtidig med, at koncernen også ønsker at give en række unge mulighed for at påvirke fremtiden i en grønnere og mere bæredygtig retning.

Morten Dohrmann Hansen, CEO i idverde i Danmark, der består af Malmos og OKNygaard, er spændt på det nye ungdomspanel og glæder sig til at få deres input:

– Vi glæder os meget til at starte Whyboard op og se, hvilke ideer og feedback de unge kommer med. Vi vil gerne være de bedste inden for naturbaserede løsninger, og derfor skal vi også være innovative. De yngre generationer har stor interesse i klima, miljø og bæredygtighed – det engagement vil vi gerne tage del i og give dem mulighed for at udvikle, udtaler han.

Kan bidrage til en grønnere fremtid

Til november kan deltagerne bl.a. få en introduktion til idverdes arbejde på koncernens Klima- og bæredygtighedsdag. Her vil der bl.a. være en Climate Fresk-workshop og mulighed for at netværke med både eksperter og andre unge.

Ungdomspanelet giver indblik i skabelsen af bæredygtighedsstrategier og rig lejlighed til at udvikle sin faglige værktøjskasse. Panelmedlemmerne, der modtager man et årligt honorar på 10.000 kr., kommer til at arbejde med konkrete cases, der kan bruges som referencer på fremtidige arbejdspladser. Samtidig giver panelet de unge mulighed for at etablere eller udvide deres professionelle netværk.

Intern uddannelse til biodiversitetsgartner

Whyboard er ikke det eneste grønne initiativ, idverde har taget. For at sikre en opdateret viden om biodiversitet har koncernen bl.a. lanceret en intern uddannelse til biodiversitetsgartner. Dette initiativ er taget, fordi koncernen har besluttet at arbejde for at øge biodiversiteten i Danmark og fem andre europæiske lande.

– Vi vil være nummer 1 inden for naturbaserede løsninger. Her er biodiversitet en vigtig del af løsningen – og derfor skal vi være stærke på, hvordan vi kan måle og dermed sikre den, udtaler Morten Dohrmann Hansen.

Relateret indhold