A. Enggaard binder sidste sløjfe på bydelsprojekt i Aarhus

A. Enggaard har arbejdet på at transformere det gamle Ceres-bryggeri i Aarhus til en levende bydel, og lørdag markerede entreprenørvirksomhedens så afslutningen på projektet med en stor åbningsfest.
Det vurderes, at mellem 2000 og 2500 personer kom forbi festlighederne, som blandt andet bød på musik, mad og kanoture på åen. Pressefoto.
Det vurderes, at mellem 2000 og 2500 personer kom forbi festlighederne, som blandt andet bød på musik, mad og kanoture på åen. Pressefoto.

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard kunne i weekenden sætte det endegyldige punktum på seks års arbejde med den nye Aarhus-bydel Ceres Byen.

Med en stor fest markerede man afslutningen på et af de største byomdannelsesprojekter i Aarhus i nyere tid. Det er blot 10 år siden, at de sidste dråber forlod ølhanerne på det gamle Ceres Bryggeri, og i dag er Ceres Byen en bydel med både erhvervs- og uddannelsesliv samt cirka 2000 beboere fordelt på både ejer- og lejeboliger.

– Det var en fantastisk dag og kulminationen på cirka seks års hårdt og dedikeret arbejde på Ceres-grunden. Vi er meget stolte af, at vi er lykkedes med at omdanne den ikoniske grund til den bydel, vi ser i dag med kombinationen af bevaringsværdige bygninger og moderne arkitektur samt attraktive byrum og både ejer- og lejeboliger, erhvervsliv, butikker og uddannelsesmiljø, fortæller afdelingschef for A. Enggaard Jens Skinnebach og fortsætter:

– Dagen var samtidig et udtryk for, at vores ambition om at tage et stort ansvar for byudviklingen i Aarhus rækker ud over byggekraner og mursten. Vi vil også tage ansvar for at skabe liv og sammenhæng i de områder, vi udvikler. Det handler ikke blot om de rette boliger, erhvervslokaler og infrastruktur, men også om de rette rammer og muligheder for aktiviteter, der bidrager til gøre en bydel levende, siger Jens Skinnebach, der henviser til, at A. Enggaard har en afdeling med ansvar for netop at skabe byliv i virksomhedens mange bydelsprojekter, som i Aarhus blandt andet tæller Tulipgrunden i Brabrand, et nyt område i Skejby og Brokvarteret ved Godsbanen.

I alt udgør Ceres Byen ni bygninger, der foruden 1100 boliger tæller erhverv, butikker, restaurant, café og ikke mindst VIA Campus, hvor 6000 studerende har sin daglige gang. Dertil kommer Danmarks største p-kælder med plads til 1270 biler og det gamle bryggeris park langs åen, hvor netop lørdagens festligheder havde sit udgangspunkt.

Relateret indhold