99 entrepriser til en milliard

Vejdirektoratet har udbudt vedligeholdelsesopgaver for en milliard kroner.
53 af de i alt 99 entrepriser drejer sig om vedligehold af almindelige broer. Arkivfoto fra en motorvej på Sjælland: Colourbox.
53 af de i alt 99 entrepriser drejer sig om vedligehold af almindelige broer. Arkivfoto fra en motorvej på Sjælland: Colourbox.

Vejdirektoratets samlede vedligeholdelsesudbud for 2013 er netop afsluttet. Og det er sket med et resultat, hvor licitationspriserne overordnet set ligger under bygherreoverslaget og samtidig understøtter mål om effektivisering.

Det oplyser Vejdirektoratet selv, der konkluderer, at det største samlede udbud af vedligeholdelsesopgaver for belægninger og bygværker i Danmark har været en succes.

– Det er første gang, vi prøver at udbyde alle vedligeholdelsesopgaverne i et samlet udbud, og jeg er meget tilfreds med resultatet, siger Vejdirektoratets anlægs- og driftsdirektør Jens Holmboe.

Tæt dialog

– Vi valgte denne udbudsform for at se, om det kunne føre til skarpere tilbud fra entreprenørerne, og det har overordnet set været tilfældet. Det er jeg glad for, da vi i Vejdirektoratet hele tiden har fokus på, hvordan vi kan få mest mulig værdi for skattekronerne, understreger han.

Anlægs- og driftsdirektøren fortæller, at udbuddet har fundet sted i samarbejde med de interesserede entreprenører.

– Eftersom det er første gang, vi gør det på denne måde, har vi i processen holdt en tæt dialog med branchen, så udbudsformen blev skåret til på en måde, der optimerede entreprenørernes muligheder for at give de bedste bud, siger han.

Entreprisernes fordeling

I alt omfattede licitationen 99 entrepriser fordelt på følgende:

53 totalentrepriser med vedligehold af almindelige broer

24 hovedentrepriser med vedligehold af store bygværker

15 belægningsentrepriser

5 kørebaneafmærkningsentrepriser

2 opgaver med broteknisk vedligehold

Der indkom tilbud fra 25 tilbudsgivere, der samlet afgav 485 enkelttilbud og 157 kombinerede tilbud, oplyser Vejdirektoratet.

Den samlede kontraktsum er på godt en milliard kroner.

Relateret indhold