35-årig dansker blev Europas bedste unge rådgivende ingeniør

Gitte Gylling Olesen fra Rambøll vinder prisen for sin rolle i opførelsen af Middelfart Rådhus.
35-årige Gitte Gylling Olesen fra Rambøll er blevet udnævnt som Europas dygtigste, unge rådgiver af EFCA.
35-årige Gitte Gylling Olesen fra Rambøll er blevet udnævnt som Europas dygtigste, unge rådgiver af EFCA.

35-årige Gitte Gylling Olesen fra Rambøll er blevet udnævnt som Europas dygtigste, unge rådgiver af EFCA (European Federation of Engineering Consultancy Associations). Hun får prisen for sin rolle som projektleder på opførelsen af Middelfart Rådhus, der er bæredygtighedscertificeret med DGNB Platin og Diamant – som det første byggeri i Danmark.

– Bæredygtighed bliver en af de definerende dagsordner for rådgiver- og ingeniørvirksomheder i fremtiden, derfor er det at kunne tiltrække, fastholde og udvikle talenter som Gitte en afgørende konkurrenceparameter. Og her står FRI-virksomhederne generelt stærkt, siger Henrik Garver, administrerende direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Entusiastisk drivkraft

Projektet udmærker sig ved en designproces kendetegnet ved tæt samarbejde mellem ingeniører, arkitekter og entreprenør.

Dommerkomiteen fremhæver Gittes entusiastiske drivkraft i projektet i forhold til at gå i dialog med og forstå de forskellige interessenters behov og på den baggrund styre et projekt, hvor miljømæssige, sociale, økonomiske, tekniske og processuelle bæredygtighedskvaliteter blev udviklet i fællesskab.

– For mig personligt, er det selvfølgelig et stort skulderklap og jeg er både meget stolt og glad. Men jeg oplever det faktisk i mindst ligeså høj grad som en anerkendelse af vores unge, engagerede team, hvor vi allesammen bare brænder for bæredygtighed. Samtidig er jeg meget positivt overrasket over, at det er et projekt, hvor bæredygtighed er det bærende, der vinder. Det giver mig håb for, at vi i byggebranchen kan ændre den måde, vi bygger på, så vi i langt højere grad skaber bygninger, vi er stolte af, og som vi kan være bekendt at efterlade til vores efterkommere, siger Gitte Gylling Olesen, der til daglig er chefspecialist i byggeriafdelingen på Rambølls kontor i Aarhus.

22 fra hele Europa nomineret

De lokale brancheforeninger for rådgivende ingeniører i Europa har indstillet i alt 22 kandidater på baggrund af topplaceringer i de nationale konkurrencer.

Gitte Gylling Olesen var blandt fire runners up i den danske udgave af konkurrencen organiseret af Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Hun fik i fredags overrakt prisen ved EFCAs årlige konference, som denne gang fandt sted i Dublin.

For mig personligt, er det selvfølgelig et stort skulderklap og jeg er både meget stolt og glad.

Relateret indhold