Lisbeth Knudsen stiller sig i spidsen for bestyrelsen i Niras Gruppen

Den tidligere ansvarshavende chefredaktør ved Berlingske og tidligere koncernchef for Berlingske Media er udpeget som ny leder af bestyrelsen i den rådgivende ingeniørvirksomhed. Jens Harsaae er samtidig indtrådt i bestyrelsen.
Lisbeth Knudsen kommer med stor bestyrelseserfaring. Foto: Keen Heick-Abildhauge.
Lisbeth Knudsen kommer med stor bestyrelseserfaring. Foto: Keen Heick-Abildhauge.

Lisbeth Knudsen, der til daglig er strategidirektør hos Altinget og Mandag Morgen, er valgt som leder af bestyrelsen i Niras – en rolle hun i praksis har varetaget under og efter Jens Maaløes sygdom og bortgang.

Læs også: Niras: Vi skal turde slippe firmainteresserne og fokusere på de fælles succeskriterier

Lisbeth Knudsen har været medlem af virksomhedens bestyrelse siden 2018, og som ny bestyrelsesleder skal hun sikre kontinuitet i bestyrelsesarbejdet og fortsætter med at bidrage i bestyrelsen med hendes store viden om blandt andet samfundsforhold, digital udvikling og grøn omstilling:

– I Niras investerer vi betydelige ressourcer i at understøtte kundernes stærke behov for fokus på bæredygtighed og digital omstilling i disse år. Vi er godt på vej ind i store omstillinger af samfundet, hvis vi bare tænker på energiområdet som eksempel – en omstilling, der medfører betydelige forandringer for både producenter, distributører og forbrugere af energi.

– Jeg ser meget frem til, sammen med den øvrige bestyrelse og ledelsen, at videreføre dette arbejde, siger Lisbeth Knudsen.

Stor bestyrelseserfaring

Lisbeth Knudsen er tidligere ansvarshavende chefredaktør ved Berlingske, tidligere koncernchef for Berlingske Media og tidligere nyhedsdirektør i DR og medlem af direktionen. Hun har desuden tidligere været formand for bl.a. Det Kongelige Teater.

I dag er hun formand for Arkitektfirmaet Rønnow, Leth og Gori, for Odense Symfoniorkester og formand for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Hun sidder desuden i bestyrelserne for Health Tech Hub, Kommunikationsmuseet Enigma og Illum Fonden.

Strategiske og digitale kompetencer

Derudover er Jens Harsaae valgt som medlem af bestyrelsen og kommer med erfaring med ledelse af rådgivningsvirksomheder via en karriere i Boston Consulting Group, hvor han både har haft internationalt forretningsansvar og varetaget rollen som managing director.

I dag arbejder han som selvstændig rådgiver og bestyrelsesleder for en række digitalt funderede selskaber – så som LanguageWire, IIH Nordic og Group Online.

Læs også: Niras vækster 10 pct. i både top og bund

I bestyrelsen forventes han at bidrage med sin erfaring inden for digital transformation og udvikling samt kommercialisering af digitale og data-baserede forretningsmodeller.

– Jens Harsaae har meget stærke strategiske og digitale kompetencer, der vil skabe værdi i Niras, og jeg glæder mig rigtig meget til at få ham med om bord, siger Lisbeth Knudsen.

Relateret indhold