Det er Pihl Koncernens mål at være CO2-neutral i 2030. For at nå det mål har entreprenøren nu tilsluttet sig det anerkendte klimainitiativ, Science Based Targets initiative (SBTi), og forpligter sig dermed til at tage ansvar for sine egne- og værdikædens udledninger.
– SBTi er anerkendt som verdens mest pålidelige standard, som virksomheder kan sætte klimamål efter. For at kunne tilslutte sig skal Pihl Koncernen have en konkret strategi, der holdes op imod anerkendt klimavidenskab og Parisaftalens mål om at bremse den globale opvarmning på 1,5 grad. Samtidig bliver koncernens CO2-reduktioner løbende kontrolleret af SBTi’s eksperter, forklarer Ninette Mahler Alto, bæredygtighedschef i Pihl Koncernen.
Hun mener, at den grønne omstilling i starten var lidt en gratis omgang, når man sagde, hvad man ville gøre for at styrke bæredygtigheden. Men med tilslutningen til SBTi skal Pihl Koncernen kunne fremvise kontinuerlig fremdrift i sin CO2-reduktion:
– Kan vi ikke det, så ryger vi ud igen. Den troværdighed er en uvurderlig blåstempling af Pihl Koncernens indsats.
Nødvendigt samarbejde for at nå målet
Helt konkret skal koncernen reducere værdikædens CO2-aftryk med 7 % årligt frem til 2050 for at nå sin målsætning. Det skal blandt andet ske ved at hjælpe underentreprenører, leverandører og samarbejdspartnere med at reducere deres CO2-aftryk:
– Det er meget simpelt. Lykkedes det ikke at begrænse temperaturstigningerne vil livet på jorden blive meget svært for os mennesker indenfor en kort årrække. Byggebranchen er udpeget som en af de brancher, der udleder allermest, og vi er nødt til at arbejde sammen for at nå målet. Derfor er SBTi’s værdikædekrav en god måde at sprede ringe i vandet på, siger Ninette Mahler Alto.
Sikrer bygherrer dokumentation
Bæredygtighedschefen taler videre ind i de senere års stigende efterspørgsel på grønnere løsninger – og klimakravene til nybyggeri, der indfases i 2023.
– SBTi’s uvildige kontrol af vores indsats sikrer bygherre dokumentation for deres byggeris grønne tiltag, men vores tilgang til bæredygtigt byggeri gør også, at vi kan hjælpe med de mange andre krav, som bygherre møder i fremtiden. For eksempel udarbejder vi allerede LCA på alle vores projekter, vi rådgiver omkring EU’s taksonomiforordning og bruger vores erfaring og håndværk til at optimere materialevalg og genbrug på byggepladsen, siger Ninette Mahler Alto.