Hotel Alsik sætter punktum for Sønderborgs masterplan

Henning Larsen har designet det nye hotel, der med 190 værelser er den største bygning i stjernearkitekten Frank Gehrys masterplan for byens havnefront.
Hotel Alsik slog dørerne op sidst i juni.
Hotel Alsik slog dørerne op sidst i juni.

Om Alsik

  • – Hotel Alsik åbnede officielt fredag den 28. juni.
  • – Investorer: Bitten & Mads Clausens fond og PFA Pension
  • – Arkitekt: Henning Larsen
  • – Totalentreprenør: Enggaard A/S
  • – Rådgivende ingeniør: Sweco
  • – Masterplan-arkitekt: Frank Gehry
  • – Operatør: RIMC skal drive hotellet
  • – Spa & Wellness: Schlettere og Raison d’Etre – sammen med Henning Larsen Architects
  • – Interiør-arkitekt: Bachhuber Design

Der er sket rigtig meget på havneområdet i Sønderborg gennem de seneste 10 år. Hotel Alsik på næsten 25.000 kvadratmeter fuldender masterplanen af den amerikanske arkitekt Frank Gehry, der har haft til hensigt at åbne havnearealet op til glæde for byen og dens borgere.

Hotellets facade er en abstraktion over et traditionelt murstensmønster i aluminium og glas – en balance mellem kontekst og kontrast. Med sine 19 etager rummer Hotel Alsik 190 værelser og fordobler overnatningskapaciteten i Sønderborg.

Offentlig tagterrasse

Hotellet har fire forskellige restauranter, en terrassebar, 1500 kvadratmeter event- og konferencefaciliteter samt 4500 kvadratmeter spaområde.

Hotellet sætter et punktum for Frank Gehrys masterplan. I området er nye kulturinstitutioner, restauranter, forretninger og boliger skudt op, og Hotel Alsik er nu rejst som kronen på værket.
Hotellet sætter et punktum for Frank Gehrys masterplan. I området er nye kulturinstitutioner, restauranter, forretninger og boliger skudt op, og Hotel Alsik er nu rejst som kronen på værket.

Nær toppen af det 70 meter høje hotel er en hel etage dedikeret til offentligheden. Her kan gæster, borgere og turister året rundt lade sig betage af den mageløse udsigt over det bakkede landskab, Sønderborg og Alssund. Etagen skaber i mørke et bånd af lys i toppen af bygningen og vækker lignelser om et fyrtårn og er – også – tænkt som en hyldest til Sønderborgs maritime rødder.

– Vores vision var at designe et unikt stykke arkitektur, der understøtter Sønderborgs rivende udvikling. Et fyrtårn der tiltrækker besøgende og gæster og er med til at sætte scenen for byens fremtid og vækst. Derfor står hotellet som et bindeled mellem det flotte landskab, byens historie og fremtiden med universitet og erhvervslivet i Sønderborg, siger Louis Becker, Partner og Kreativ Direktør i Henning Larsen.

Relateret indhold