Nord for Marslev station ca. 12 km øst for Odense er et stort anlægsprojekt ved at gå i gang i form af Danmarks Jernbanemuseum, der skal opføre en magasinhal på omkring 10.000 m2 med over 3 km spor og tilslutning til banenettet.
– Byggeriet af hallen er første skridt på vejen i museets store udviklingsprojekt, fortæller formanden for Fonden Danmarks Jernbanemuseum, Mette Rosholm.
– Med hallen sikres gode opbevaringsforhold for museets samling af lokomotiver og vogne, der i dag er spredt ud landet over. Samtidig bliver det muligt langt mere dynamisk at understøtte udstillingsvirksomheden på museet i den gamle remisebygning i Odense. Det bliver f.eks. meget nemmere at udskifte genstande, fordi de så vil være meget nærmere på.
Arbejdet udføres af Hans Jørgensen & Søn Entreprenører, der er knyttet til projektet som en del af projektets totalentreprenør Guldfeldt Gruppen. Kuben Management er bygherrerådgiver, mens Graa Arkitekter og OJ Rådgivende ingeniører er tilknyttet som rådgivere.
Udviklingsplaner
Håbet er i de kommende år at udvide anlægget med værksteder, reservedelslager og et magasin til mindre genstande. I museets udviklingsplan indgår desuden planer for en revitalisering af udstillingen i Odense.
Sammen med Moesgaards Museums Udstillingstegnestue er der udarbejdet et prospekt til en sådan fornyelse.
Magasinhallen i Marslev forventes at stå færdig til sommer 2024, hvorefter arbejdet med færdiggørelse af sporanlæg kan gå i gang. Indflytning skulle gerne afsluttes senest i 2025.
Projektets finansieres ved tilskud fra DSB og en donation fra Aage og Johanne Louis-Hansens fond på 8,1 mio. kroner.