200 keynotes stiller op på årets Loop Forum

Det cirkulært fokuserede Loop Forum har fået vokseværk siden premieren i 2022. En af de internationale talere er Fred Van Schoonhoven fra hollandske BioPanel, der producerer 100 % cirkulært og nedbrydeligt plademateriale.
De to stiftere af BioPanel, Jeroen Drabbe (tv.) og Fred Van Schoonhoven, har allerede solgt ca. 23.000 cykelskilte, ruteafmærkninger og informationstavler produceret af BioPanel-plademateriale i Nederlandene. Fred Van Schoonhoven er en af talerne på Loop forum.
De to stiftere af BioPanel, Jeroen Drabbe (tv.) og Fred Van Schoonhoven, har allerede solgt ca. 23.000 cykelskilte, ruteafmærkninger og informationstavler produceret af BioPanel-plademateriale i Nederlandene. Fred Van Schoonhoven er en af talerne på Loop forum.

D. 26.-27. april er der fuld fokus på genanvendelse, klima, CO2-udslip, cirkulær økonomi og miljø, når Loop Forum samler interesserede fagfolk fra hele verden i Lokomotivværkstedet i København.

Første gang Loop Forum, der er Nordens førende forum for cirkulær økonomi, blev afholdt i 2022, gæstede flere end 2.700 deltagere fra 22 lande det danske event. 120 udstillere, 45 debatter og flere end 200 keynote speakers var dengang blandt trækplastrene.

I år forventes 3.000+ besøgende, mere end 200 keynote speakers på 5 scener og mere end 150 udstillere.

Flere af dem vil formentlig smutte forbi Fred Van Schoonhovens oplæg ‘The future is now’ torsdag d. 27/4 på scene2. Han er medstifter og direktør i den hollandske virksomhed BioPanel, der producerer 100 % cirkulært og nedbrydeligt plademateriale baseret på industrihamp og en termoplastisk mælkesyrebiopolymer (PLA), der bruges til f.eks. trafikskilte, vejskilte og paneler bestående af flere lag.

Ifølge den hollandske direktør burde den grønne omstilling i højere grad handle om, hvordan man kan gøre produktionen så CO2-fri som muligt og samtidig tage højde for, hvad der sker, hvis produktet utilsigtet ender i naturen Til trods for de mange gode initiativer til CO2-fri produktion er kloden nemlig stadig mærket af de konsekvenser, det har, når produktionen ikke tager hensyn til miljøet.

– Bæredygtighed omfatter jo mere end blot cirkularitet. Det handler også om at tænke på nye forretningsmodeller og at producere uden CO2-udledning overhovedet – og samtidig kigge på, hvad der sker med produktet, når det ikke længere er i brug. F.eks. er anvendelse af aluminium stadig meget udbredt, og det påvirker blandt andet udledning af drivhusgasser, der forårsager temperaturstigninger, hvilket resulterer i stigende vandstande. Det hele hænger sammen, og det har alt sammen alvorlige konsekvenser for vores klode, siger Fred Van Schoonhoven og fortsætter.

– Vi gør også meget ud af at tracke og tage vores produkter tilbage, så vi bidrager til det cirkulære loop og undgår, at vores produkter ender i miljøet lige pludseligt.

BioPanels 100 % cirkulære og nedbrydelige pladematerialer er baseret på industrihamp og en termoplastisk mælkesyrebiopolymer (PLA). Pladematerialet bruges i flere lag til f.eks. trafikskilte, vejskilte og paneler.
BioPanels 100 % cirkulære og nedbrydelige pladematerialer er baseret på industrihamp og en termoplastisk mælkesyrebiopolymer (PLA). Pladematerialet bruges i flere lag til f.eks. trafikskilte, vejskilte og paneler.

Mødes på tværs af sektorer

Og meget tyder på, at vi i Danmark godt kunne få gavn af den hollandske viden. D. 28. marts 2023 har Danmark nemlig opbrugt alle de naturlige ressourcer, vi har som land, som jorden kan producere på et år, ifølge Global National Footprint Network.

Det betyder, at vi i Danmark er nr. 8 i verden til at ramme Earth Overshoot Day, en plads, som vi ikke skal være stolte af, men som endnu en gang beviser vigtigheden i at sætte cirkulær økonomi på agendaen, mener arrangørerne bag Loop Forum.

– Hele meningen med at afholde Loop Forum er at sætte fokus på den cirkulære omstilling på tværs af sektorer, forsyningskæder og landegrænser. BioPanel er derfor det perfekte eksempel på en international virksomhed, hvor vi virkelig kan lære noget af deres måde at drive forretning på, herhjemme, siger Mette Post, medstifter af Loop Forum, der har fået BioPanel til at producere alle de skilte, der benyttes på Loop Forum.

Mærker konsekvenserne

Den hollandske direktør peger på, at især Holland og lokale kommuner i Nederlandene har mærket konsekvenserne af den globale opvarmning ved blandt andet kraftig nedbør og medfølgende vandstigning, og af den årsag har lysten til at drive bæredygtige initiativer været høj.

– Som hollændere er vi meget bevidste om, hvad konsekvenserne er for os, fordi vi har set det med egne øjne, og derfor har vi i Holland valgt at være pionerer i bæredygtige initiativer. Det skyldes både de markedsmuligheder, der følger den bæredygtige udvikling, men i størstedelen af tilfældene er det fordi, vi har oplevet på egen krop, at vi skal gøre noget. Og det skal vi nu, siger Van Schoonhoven.

Relateret indhold