Store muligheder for dansk arkitektur i Tyskland

Tyskland jagter ambitiøse energimål, og det giver muligheder for bæredygtig dansk arkitektur.
Lene Espersen, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder, ser store muligheder for dansk arkitektur i Tyskland.
Lene Espersen, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder, ser store muligheder for dansk arkitektur i Tyskland.

Tyskland har sat sig ambitiøse energimål, og bæredygtighed vinder mere og mere indpas i Europas største økonomi. Det åbner døre for dansk arkitektur, og Danske Arkitektvirksomheder deltager derfor i et stort eksportfremstød i Tyskland fra 19. til 21. maj, hvor Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary skal bane vejen for nye muligheder for dansk erhvervsliv.

Det danske Kronprinsepar tager til Hamborg og München for blandt andet at promovere dansk arkitektur, byudvikling og bæredygtigt byggeri, og adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, deltager også i arrangementet sammen med sin bestyrelsesformand, Kolja Nielsen. De har fokus på den del af fremstødet, der foregår under overskriften ‘Sustainable Living’, og som fokuserer på arkitektur, konstruktion, byplanlægning, energieffektivitet og miljøbaserede teknologier.

Der findes mange uudnyttede muligheder for vores danske arkitektvirksomheder på det tyske marked.

Lene Espersen Adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder

Enestående mulighed

Danske Arkitektvirksomheder ser besøget som en enestående mulighed for at udnytte Danmarks gode renommé inden for byggeri og arkitektur.

– Der findes mange uudnyttede muligheder for vores danske arkitektvirksomheder på det tyske marked. Den skandinaviske arkitekturtradition nyder i forvejen stor respekt i Tyskland, vi har en fælles kulturel forståelse, og så er der let markedsadgang for danske arkitektvirksomheder. Det burde vi kunne udnytte bedre. Der er selvfølgelig også nogle udfordringer, og dem må vi blive klogere på, så vi kan hjælpe vores medlemmer til at komme ind på eller udvide deres forretning på det tyske marked, siger Lene Espersen i en pressemeddelelse.

Indblik i udfordringer

Initiativet til besøget kommer fra den Danske Ambassade i Tyskland samt en række danske erhvervsorganisationer. Eksportfremstødet starter i Hamborg og forsætter til München. Der vil blive afholdt konferencer, udstillinger og messer, og så vil deltagerne også få mulighed for at se Siemens’ nyopførte hovedkvarter i München, som danske Henning Larsen Architects står bag.

Danske Arkitektvirksomheder håber, at besøget resulterer i nye samarbejdsrelationer, der samtidig kan give et bedre indblik i, hvilke tendenser og aktuelle udfordringer, danske arkitekter kan være med til at imødekomme og løse i Tyskland.

Tyskland er verdens fjerde største økonomi og Danmarks største marked for eksport.

Relateret indhold